Κόσμος

Την “έπεσε” στην Ιβάνκα Τραμπ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέκρινε τη θέση που έχει η Ιβάνκα Τραμπ στην ομάδα του αμερικανού προέδρου, κάνοντας λόγο για μια μορφή “νεποτισμού”.

“Για μένα υπάρχουν πράγματα που παραμένουν περίεργα, όπως για παράδειγμα η επίσκεψη της κόρης του στη Γερμανία που αντιμετωπίσθηκε ουσιαστικά σαν ένα κοσμικό γεγονός, ενώ το μίγμα της πολιτικής με την οικογένεια και τις επιχειρήσεις θυμίζει μάλλον νεποτισμό και στη χώρα μας θα ήταν αδιανόητο”, δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τον όμιλο του γερμανικού περιφερειακού Τύπου Funke.

Ο Γκάμπριελ αναφερόταν στην άφιξη στο Βερολίνο στην αρχή αυτής της εβδομάδας της Ιβάνκα Τραμπ, η οποία είναι πλέον σύμβουλος του πατέρα της στον Λευκό Οίκο, για να συμμετάσχει σε μια συζήτηση για τη θέση των γυναικών στην οικονομία έπειτα από πρόσκληση της συντηρητικής καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

“Αυτό εξακολουθεί να με ανησυχεί, όταν μέλη της οικογένειας, τα οποία ουδέποτε έχουν εκλεγεί, καταφθάνουν ξαφνικά ως επίσημοι φιλοξενούμενοι του κράτους και αντιμετωπίζονται στην πράξη σαν να αποτελούσαν μέρος μιας βασιλικής οικογένειας”, πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, γνωστός για τις αιχμηρές τοποθετήσεις του.

Ωστόσο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την άποψη πως, έπειτα από τις πρώτες 100 ημέρες του αμερικανου προέδρου στην εξουσία, η κατάσταση “έχει βελτιωθεί” έπειτα από ένα ανησυχητικό ξεκίνημα, αλλά “δεν είναι ακόμη καλή”. Με πιο διπλωματικό τρόπο, η γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει σε άλλη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα από τον εκδοτικό όμιλο Madsack, πως «έχει αναπτύξει μια καλή σχέση εργασίας» με τον Ντόναλντ Τραμπ, “κάτι που σαφώς δεν αποκλείει την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων”.

Οι δύο ηγέτες έχουν διαφορές, ιδιαίτερα όσον αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες στους κόλπους το ΝΑΤΟ ή το εμπόριο. Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με μέτρα προστατευτισμού, ιδιαίτερα έναντι χωρών όπως η Γερμανία. Η Άγγελα Μέρκελ είπε ωστόσο πως «δεν αποκλείει να ξαναρχίσουν μια μέρα οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για μια συνθήκη ελεύθερων συναλλαγών». Σήμερα βρίσκονται σε νεκρό σημείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο Νο.1 εγκληματίας του Εκουαδόρ και βαρόνος ναρκωτικών, «El Fito» - Είχε διατάξει τη δολοφονία πολιτικού το 2023
Ο El Fito είχε δραπετεύσει από τη φυλακή La Regional τον Ιανουάριο του 2024 με τη βοήθεια τουλάχιστον δύο φυλάκων, όπου έκτιε την ποινή φυλάκισής του που ήταν 34 χρόνια για φόνο και διακίνηση ναρκωτικών
Συνοδευόμενος από στρατιώτες και αστυνομικούς, ο Adolfo «Fito» Macias, ο αρχηγός της συμμορίας Choneros, φτάνει στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, αφού συνελήφθη
1
Ρώσος φωτογράφος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλακή – Παρέδωσε υλικό για καταφύγια της Σοβιετικής Ένωσης σε Αμερικανό δημοσιογράφο
Ο Γκριγκόρι Σκαβαρτσόφ θα εκτίσει την ποινή του σε σωφρονιστικό στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας αφού η προδοσία του αποδείχθηκε πλήρως στην δίκη που έγινε
Ρωσική αστυνομία