Κόσμος

Πολυθεσίτης Ερντογάν! Κάνει συνέδριο στο κόμμα του για να ξαναγίνει πρόεδρος

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αναμένεται να διεξαγάγει την 21η Μαΐου έκτακτο συνέδριο κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του κόμματος μετά τη νίκη του στο δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.

Η αποκατάσταση των δεσμών μεταξύ του προέδρου και του κόμματός του είναι μία από τις βασικές παραμέτρους της συνταγματικής μεταρρύθμισης που εγκρίθηκε από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Το ενημερωτικό δίκτυο NTV και η εφημερίδα Hürriyet, που επικαλέστηκαν έναν αξιωματούχο του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος, έκαναν γνωστό ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του AKP, που κυβερνά την Τουρκία από το 2002.

Ο Ερντογάν, που συνίδρυσε το AKP το 2001, αποχώρησε από την προεδρία του κόμματος το 2014, όταν εξελέγη επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το καθολικό μπλακ άουτ στην Ισπανία έδειξε γιατί οι προφητικές «οδηγίες επιβίωσης» της ΕΕ αποδείχθηκαν σημαντικές
Η Ευρωπαία Επίτροπος Πρόληψης Κρίσεων ζητά από τους πολίτες να κουβαλούν πάντα χρήματα πάνω τους καθώς η τραπεζική κάρτα, σε στιγμές κρίσης, θα είναι απλά ένα κομμάτι πλαστικό
Γυναίκα ψωνίζει στο σκοτάδι
Η Αμάλ Αλαμουντίν κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ λόγω συνεργασίας της με το ΔΠΔ
Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ παρείχε νομικές υπηρεσίες στο δικαστήριο για υπόθεση εγκλημάτων πολέμου κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Γιόαβ Γκάλαντ
Η Αμάλ Αλαμουντίν με τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ