Κόσμος

Νέα πρόκληση της Τουρκίας στην Κύπρο

Η Τουρκία εξέδωσε παράνομα νέα Navtex, δεσμεύοντας περιοχές στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και έδωσε νέα άδεια στο Barbaros για σεισμικές έρευνες.

Με βάση δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, με την νέα παράνομη Navtex δεσμεύεται περιοχή, που εκτείνεται από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Κερύνειας, για ρυμούλκηση υποβρυχίων οργάνων.

Με άλλες τρεις διαφορετικές Navtex , που είχε εκδώσει στις 21 Απριλίου, η Άγκυρα ανακοίνωσε τη ρίψη εκπαιδευτικών βολών στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Oι δύο από τις τρεις Navtex αφορούν περιοχή, η οποία συμπίπτει με τα οικόπεδα 6, 10 και 11 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ απένειμε το Μετάλλιο Τιμής στον πιλότο που τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση Μαδούρο: «Δέχτηκε 4 πυροβολισμούς που διέλυσαν το πόδι του»
Ο Έρικ Σλόβερ ήταν χειριστής του ελικοπτέρου Chinook και προσέγγισε το βράδυ το συγκρότημα που συνελήφθη ο Νικολάς Μαδούρο
Ο Έρικ Σλόβερ
Τραμπ για Ιράν: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ, το νούμερο ένα χορηγό της τρομοκρατίας να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»
Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ «Για την κατάσταση του Έθνους» ήταν μαραθώνια, κράτησε μία ώρα και 50 λεπτά σπάζοντας κάθε ρεκόρ - Χαρακτήρισε λυπηρή την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους δασμούς
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα