Πολιτική

“Ψήνεται” συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Φουντώνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά, φέρεται να επιδιώκει την συνάντηση τις επόμενες μέρες,.

Η συνάντηση σχεδιάζεται να γίνει στο περιθώριο του φόρουμ που θα φιλοξενηθεί στο Πεκίνο για την αναβίωση του Δρόμου του Μεταξιού, όπου θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, στις 14 με15 Μαΐου.

Αν πραγματοποιηθεί, η συνάντηση θεωρείται καταλυτική για σειρά από ζητήματα που θα βρεθούν σε επίκεντρο, όπως το Κυπριακό, η προσφυγική κρίση και οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη γίνονται οι απαραίτητες επαφές για να πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις του κ. Τσίπρα, ενώ έχουν κλείσει τα ραντεβού του με την πολιτική ηγεσία της Κίνας.

Τουσκ – Ερντογάν θα τα πουν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προτίθεται να έχει μια συζήτηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ντόνανλτ Τουσκ “μάς είπε σήμερα ότι θα ζητήσει μια συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν, ενδεχομένως μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ”, διευκρίνισε η Μέρκελ, στο τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες.

“Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι θα μας συμβουλευτεί επ΄αυτού εκ των προτέρων, κάτι το οποίο χαιρετίζω”, πρόσθεσε. Την Πέμπτη, ενώπιον των γερμανών βουλευτών, η Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Άγκυρας “έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό” από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, την επομένη των νέων μαζικών εκκαθαρίσεων στη χώρα.

Πηγή: Real News και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
104
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας 2
Όλο το παρασκήνιο της προσχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - Η «μάχη» του κέντρου από τη ΝΔ
Ο Α. Λοβέρδος είχε εδώ και πολύ καιρό επαφές με την Πειραιώς, ενώ ήδη από τα μέσα Ιουλίου, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει σιβυλλικά ότι «στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος θα είμαι παρών»
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 22