Πολιτική

Κυβερνητικός αξιωματούχος: «Νομίζω ότι αύριο κλείνουμε!» – Δεν μας ζήτησε μέτρα το ΔΝΤ για το 2018

Υπό συζήτηση με τους θεσμούς παραμένει ακόμη το θέμα της δοσολογίας στα μέτρα στο ασφαλιστικό, καθώς το ΔΝΤ επιζητεί εφάπαξ περικοπή στην «προσωπική διαφορά» το 2019, ενώ η κυβέρνηση θέλει να τα «σπάσει» σε δύο δόσεις, το 2019 και το 2020.

Αυτό ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος παράλληλα διέψευσε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και δήλωσε πως δεν ισχύει ότι το Ταμείο ζητεί λήψη μέτρων από το 2018. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων βρίσκονται και οι επικουρικές συντάξεις, προκειμένου να είναι ηπιότερη η μείωση των κύριων συντάξεων. Ερωτηθείς δε εάν το ΔΝΤ θα αποσύρει τις σκληρές θέσεις του για αύξηση του ορίου στις ομαδικές απολύσεις και επαναφορά της ανταπεργίας, απάντησε ότι τα εργασιακά είναι πάντα ανοικτά έως ότου κλείσει όλη η συμφωνία.

Σημειώνεται ότι η ελληνική αποστολή, στην οποία μετέχουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, αναχωρεί περί τις 18.30 από την Αθήνα για τη Μάλτα, όπου αύριο διεξάγεται το άτυπο Eurogroup.

Κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκεί συζητήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά «νομίζω ότι αύριο κλείνουμε». Σε σχέση με πιθανές επαφές στη Μάλτα με τους θεσμούς, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως είναι λογικό να υπάρξει κάποια συνάντηση πριν από το Eurogroup, ενώ μπορεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ να θέλει να μεταφέρει κάτι στα εμπλεκόμενα μέρη μετά από τη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης
Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία - Τι δείχνει δημοσκόπηση της Interview
Το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να διεξαχθούν νέες εκλογές, έναντι του 22% που επιλέγει τη συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σενάριο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή
Δημοσκόπηση Interview: Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία 36
Υπουργικό Συμβούλιο με ατζέντα τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν και οι καθυστερημένες πληρωμές προς τους αγρότες
Από τη μία η Κομισιόν και τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει και τα οποία πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα, και από την άλλη οι τίμιοι αγρότες και κτηνοτρόφοι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Με 2 παρουσιάσεις και «αέρα» νέου κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας μας συστήνει την «Ιθάκη» του
Με δεδομένο ότι το περιεχόμενο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα θα συζητηθεί ο πρώην πρωθυπουργός αυτό που επιθυμεί είναι να μιλήσει για τους λόγους που αναφέρεται σε συγκεκριμένα γεγονότα
Αλέξης Τσίπρας 12