Πολιτική

Μόνο… ΣΥΡΙΖΑ το προεδρείο της Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Μονοκομματική, από τον ΣΥΡΙΖΑ, η σύνθεση του προεδρείου της ειδικής προκαταρτικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 2001- 2004.

Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής εκλέχθηκε πρόεδρός της ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αντιπρόεδρος ο Χρήστος Καραγιαννίδης και γραμματέας η Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Το προεδρείο αυτή την φορά αποφασίσθηκε από την πλειοψηφία να είναι μονοκομματικό, σε αντίθεση, για παράδειγμα, της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, όπου η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία είχε προσφέρει μια θέση στο προεδρείο, αυτή του αντιπροέδρου της, στον συγκυβερνητικό βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο.

Το μέλος της επιτροπής και βουλευτής από την Δημοκρατική Συμπαράταξη Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε η Επιτροπή να αποφασίσει να μεταδίδονται δημόσια οι συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης έδειξε να έχει αντιρρήσεις λέγοντας πως επειδή το αντικείμενο είναι αυτό, δηλαδή εξοπλιστικά προγράμματα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Επιφυλάξεις κράτησαν και τα υπόλοιπα κόμματα και το θέμα θα απασχολήσει σε επόμενη συνεδρίαση την επιτροπή.

Η επόμενη συνεδρίαση της προκαταρτικής επιτροπής με θέμα τον συντονισμό του έργου προσανατολίζεται για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ολική επαναφορά» του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Φάμελλος με Στέργιο Καλπάκη και νέα πρόσωπα στην Πολιτική Γραμματεία
Στα όργανα μετέχουν νέα ηλικιακά και κομματικά στελέχη ενώ και οι παλαιότεροι που βρίσκονται στην ηγετική ομάδα δεν έχουν απασχολήσει την δημοσιότητα αρνητικά
Ο Σωκράτης Φάμελλος με τον Στέργιο Καλπάκη 3
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9