Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2017: Συζήτηση για τη θέση της γυναίκας σε Ελλάδα και Κύπρο

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης και η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών, Φωτεινή Κούβελα, αντάλλαξαν απόψεις για τη θέση της γυναίκας σήμερα και την προάσπιση των δικαιωμάτων της, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

H κ. Κούβελα βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Μέρας της Γυναίκας, που διοργανώνει το Γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Βουλής και η κ. Κούβελα στη συνάντησή τους συζήτησαν θέματα σχετικά με την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων και στερεοτύπων, την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην εργασία, την πολιτική εκπροσώπηση των γυναικών και τη συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Ο κ. Συλλούρης και η κ. Κούβελα συμφώνησαν ότι η ουσιαστική και ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της δημοκρατίας και την κοινωνική συνοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από ασφυξία πέθαναν οι 4 ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική έκθεση
Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρηα, ο θάνατός των τεσσάρων ορειβατών ήταν ασφυκτικός, καθώς θάφτηκαν κάτω από μεγάλες ποσότητες χιονιού, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα αναπνοής ή διαφυγής
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Στέφανος Παπαδόπουλος: «Δεν είχα σοφέρ, δεν έχω στείλει ποτέ βίντεο ερωτικού περιεχομένου στο Viber» λέει ο τραγουδιστής που κατήγγειλε τον Γιώργο Μαζωνάκη
«Δεν δούλεψα 7 μήνες με τον Γιώργο Μαζωνάκη ούτε με πηγαινοέφερνε σοφέρ» γράφει σε ανάρτησή του ο νεαρός τραγουδιστής
Στέφανος Παπαδόπουλος