Πολιτική

Φλαμπουράρης: “Κλείνει η αξιολόγηση – Δεν διανοούμαι να φύγει ο Τσακαλώτος”!

Τη βεβαιότητα, ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, εκφράζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Η αξιολόγηση θα κλείσει, γιατί αυτό επιβάλλει η λογική των πραγμάτων», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «έχει έρθει η ώρα» να μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση και να διευθετηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ταυτόχρονα, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου, ο κ. Φλαμπουράρης επαναλαμβάνει ότι το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων θα είναι ίσο με αυτό των αντίμετρων και ξεκαθαρίζει: «Άρα, δεν λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα, αλλά ότι δεν έχουμε επιπλέον λιτότητα και αυτό είναι θετικό».

Επίσης, τονίζει ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται, για τις συντάξεις αφορούν την περίοδο 2021-2025, ενώ για το αφορολόγητο αφορούν το 2019 και μετά.

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση, εάν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «θα κλείσει τον κύκλο του» στο υπουργείο Οικονομικών αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο κ. Φλαμπουράρης αποσαφηνίζει ότι δεν διανοείται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. «Η απάντηση είναι σαφής. Ούτε διανοούμαι μια τέτοια επιλογή», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 5