Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Απειλούσαν τους δικαστές του στρατιώτη που σκότωσε τον τραυματισμένο Παλαιστίνιο [pics, vid]

Φωτό από Reuters
Φωτό από Reuters

Δυο άτομα, τα οποία απειλούσαν μέσω social media, τους δικαστές του Ισραηλινού στρατιώτη που σκότωσε τον τραυματισμένο Παλαιστίνιο συνελήφθησαν από τις Ισραηλινές Αρχές. Ο Μίκι Ρόζενφελντ εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη στην Ιερουσαλήμ και μια γυναίκα στη Κίριατ Γκατ, τα σχόλια των οποίων στο Facebook αποτελούν «υποκίνηση σε βία» κατά των δικαστών.

Το δικαστήριο έκρινε χθες (04-01-2017) ότι ο στρατιώτης είναι ένοχος για τον φόνο του Παλαιστίνιου. Τώρα κινδυνεύει να καταδικαστεί ως και σε 20 χρόνια κάθειρξη, αν και οι ειδικοί αναμένουν ότι η ποινή του θα είναι πολύ πιο επιεικής. Η ποινή του λοχία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Φωτογραφία Reuters

Το σοκαριστικό περιστατικό είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2016, στο κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος της Δυτικής Όχθης. Ο Ισραηλινός είχε εκτελέσει τον Παλαιστίνιο, που είχε επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στη Χεβρώνα και είχε πέσει τραυματισμένος στο έδαφος, πυροβολώντας τον στο κεφάλι. 

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι το έκανε γιατί πίστευε ότι το θύμα φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και θα ανατιναζόταν, χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο. Ένας άλλος στρατιώτης που ήταν μάρτυρας στη δίκη κατέθεσε ότι ο δράστης του είπε: “Μαχαίρωσαν τους φίλους μου και προσπάθησαν να τους σκοτώσουν. Του αξίζει να πεθάνει”.

Νωρίτερα η οικογένεια του θύματος είχε δηλώσει πως το μόνο που θα την ικανοποιήσει είναι αν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. “Πρέπει να καταδικαστεί από αυτό το δικαστήριο με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους Παλαιστίνιους… βασανιστήρια μέχρι να πεθάνει και να καταλήξει νεκρός σε ένα ψυγείο” είπε ο πατέρας του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, είναι μία από τις πολλές εντός του 2016, κατά την οποία ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν ανήλικους Παλαιστινίους.

Δείτε στο βίντεο την σοκαριστική εκτέλεση – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε