Κόσμος

Ανοίγει ξανά η μεγαλύτερη και ψηλότερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου

Η μακρύτερη και ψηλότερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου, στο Ζανγκτζιατζιέ της επαρχίας Χουνάν, θα ανοίξει και πάλι για την κινεζική εορτή της Χρυσής Εβδομάδας τον Οκτώβριο, αφού παρέμεινε κλειστή για ένα μήνα προκειμένου να γίνουν εργασίες και να καταστεί ασφαλέστερη.

Η γέφυρα στο εντυπωσιακό φαράγγι του Ζανγκτζιατζιέ, περιοχή που περιλαμβάνεται στη φυσική κληρονομιά της ανθρωπότητας σύμφωνα με την Unesco, έκλεισε προσωρινά στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ πλήθη τουριστών την είχαν επισκεφθεί από τις 20 Αυγούστου που άνοιξε.

Σύμφωνα με την επιτροπή διαχείρισης της γέφυρας, μετά στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν θα ανοίξει και πάλι στο κοινό, οι τουρίστες θα μπορούν να την επισκέπτονται σκανάροντας τις ταυτότητές τοςυ σε ειδικά μηχανήματα στην είσοδό της, αφού έχουν ήδη κλείσει τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά.

Η γέφυρα έκλεισε προκειμένου να αναβαθμιστεί ένα από τα εσωτερικά της συστήματα καθώς περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι την επισκέπτονταν καθημερινά, ξεπερνώντας το ημερήσιο όριο των 8.000 που προβλεπόταν αρχικά.

Κατά την διάρκεια της αναβάθμισης αυτής, η επιτροπή διαχείρισης εγκατέστησε ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης προκειμένου να ελέγχεται η ροή του κόσμου στην είσοδο και την έξοδο ενώ πλέον ένα μικρό λεωφορείο θα μεταφέρει τους επισκέπτες στην περιοχή.

Η γέφυρα, με μήκος 430 μέτρων και πλάτος 6 μέτρων, αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού και κρέμεται σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος. Κατέχει 10 παγκόσμια ρεκόρ για το σχεδιασμό και την κατασκευή της.

Το εισιτήριο κοστίζει 138 γιουάν (21 δολάρια). Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να κουβαλούν προσωπικά αντικείμενα εκτός από πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα, ούτε να φορούν ψηλά τακούνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
4
Η σπαρακτική ομιλία της συζύγου του Τσάρλι Κερκ - «Με ρώτησε η κόρη μας που είναι ο μπαμπάς, της είπα πως πήγε ταξίδι με τον Ιησού»
«Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική κραυγή. Η αποστολή του συζύγου μου δεν θα τελειώσει, ούτε για μια στιγμή», τόνισε η χήρα του συντηρητικού ακτιβιστή
Έρικα Κιρκ
11
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2