Ελλάδα

Τουρκία: Τρείς είναι οι τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι που το “έσκασαν”

Τρεις τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι, δύο της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα και ένας στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Βοσνία, αγνοούνται μετά την ανάκλησή τους από την Αγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δήλωσε σήμερα τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.

«Γνωρίζουμε ότι οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Ελλάδα προσπάθησαν να φύγουν στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που λάβαμε δείχνουν ότι είναι πιθανόν να πήγαν στην Ιταλία…Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα ενημερώσουμε σχετικά τις ιταλικές αρχές», δήλωσε ο τούρκος αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομασθεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν έχει εντοπισθεί. Συνολικά, 160 τούρκοι στρατιωτικοί που καταζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος δεν έχουν εντοπισθεί, συμπεριλαμβανομένων εννέα στρατηγών, πρόσθεσε ο τούρκος αξιωματούχος.

Ωστόσο, εκπρόσωπος Τύπου της διπλωματικής αποστολής, δήλωσε ότι ο τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν αγνοείται. «Ο στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν ανακλήθηκε στην Αγκυρα και ασκεί τα καθήκοντά του ως συνήθως», δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι μόνον ένας στρατιωτικός ακόλουθος υπηρετεί στην τουρκική πρεσβεία στη Βοσνία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας: Καμιά ανησυχία για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθου  
Αναφορά έκανε και στην σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, η οποία διήρκεσε περίπου έναν μήνα, με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο. «Ευτυχώς σταμάτησε, αλλά ήταν ικανό χρονικό διάστημα για να επηρεάσει τις κρατήσεις», σχολίασε.
Το ναυάγιο της Ζακύνθου
Η Ειρήνη Μουρτζούκου επικοινώνησε με την γιαγιά του Παναγιωτάκη μετά την ομολογία της - «Το μωράκι φαίνονταν νεκρό» αποκαλύπτει η σπιτονοικοκυρά
«Το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν περίμενα να το ομολογήσει. Όλοι το ήξεραν και το καταλάβαιναν», προσθέτει η σπιτονοικοκυρά
Ειρήνη Μουρτζούκου
Οι 6 παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Το βούλευμα απαριθμεί, συνολικά 10 αστοχίες - δομικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές στο παιχνίδι του λούνα παρκ - όπως προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης
Το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική