Κόσμος

Ποντικός… “τρομοκράτης” σε πτήση της Air France

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένα μικρό τρωκτικό έγινε αιτία να ακυρωθεί (!) πτήση της Air France που επρόκειτο να απογειωθεί από την πρωτεύουσα του Μάλι, Μπακακό με προορισμό το Παρίσι!

Χρειάστηκαν πολλές ώρες προκειμένου οι υπεύθυνοι να καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν το ζώο, πιθανόν ένα ποντίκι κι η προσπάθειά τους ήταν τέτοια που η κόπωση τους κατέβαλε σε σημείο να μην μπορούν να πετάξουν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κριστόφ Πομιέ, εκπρόσωπος τύπου της Air France.

H πτήση αναβλήθηκε για την Κυριακή το βράδυ, δηλαδή 48 ώρες αργότερα, καθώς η Air France δεν διαθέτει στο Μπαμακό επαρκείς δυνατότητες προκειμένου να απογειωθεί το αεροσκάφος της την επόμενη ημέρα από το περιστατικό.

Οι επιβάτες της πτήσης AF373 φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας του Μάλι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου ο οποίος πρόσθεσε ότι μια διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων έχει ξεκινήσει.

Η παρουσία τρωκτικών στο αεροπλάνο αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της πτήσης καθώς τα ζώα αυτά ενδέχεται να καταστρέψουν τα καλώδια.

«Η Air France εκφράζει τη λύπη της για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε αυτή η σημαντική καθυστέρηση και υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια των πελατών της και των πληρωμάτων της είναι προτεραιότητά της» σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο όμιλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για την αναχαίτιση drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους
Οι Τούρκοι οδηγούν ώρες για να ψωνίσουν στην Ελλάδα: «Εδώ το λάδι είναι στη μισή τιμή»
Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει το «σούπερ μάρκετ» για χιλιάδες Τούρκους, οι οποίοι περνούν τα σύνορα για να αγοράσουν κρασί, τυρί και είδη πρώτης ανάγκης σε τιμές που δεν υπάρχουν στην Τουρκία
Σούπερμαρκετ