Κόσμος

Σεισμός στην Ιταλία: Εικόνες απόλυτης καταστροφής [pics, vids]

«Ξυπνήσαμε από τις φωνές». Σε μια φράση από τη μαρτυρία μας γυναίκας αποτυπώνει πλήρως τις πρώτες στιγμές από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που συγκλονίζει την Ιταλία. Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μόνο κόμπο στο στομάχι προκαλούν. Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής.

Η Eve Read και ο σύζυγός της ξύπνησαν από τον σεισμό και όπως περιέγραψε στο CNN κοιμόταν μαζί με τον σύζυγό της όταν στις 03:36 έγινε ο σεισμός. Το ζευγάρι βρισκόταν στο Μόντε Σαν Μαρτίνο για διακοπές και έμενε σε μια ανακαινισμένη φάρμα 200 ετών. Η πρώτη της αντίδραση ήταν να πάει στο διπλανό δωμάτιο να δει αν τα παιδιά της ήταν καλά. Κανείς τους δεν τραυματίστηκε αλλά είδε πως το ταβάνι σε ένα από τα μπάνια του σπιτιού είχε καταρρεύσει!

Από την πρώτη στιγμή, κάτοικοι βγήκαν τρομαγμένοι στο δρόμο. Το γύρο του κόσμου κάνει και το video με έναν αστυνομικό να ψάχνει μόνος με έναν φακό στα συντρίμμια για να εντοπίζει επιζώντες.

Οι εικόνες και τα video που ακολουθούν αποτυπώνουν την απόλυτη καταστροφή που έφερε ο σεισμός στην κεντρική Ιταλία, ένας σεισμός που ξύπνησε εφιαλτικές μήνες από την Άνοιξη του 2009, όταν ο Εγκέλαδος είχε ισοπεδώσει την Λ’ Άκουιλα και είχε προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπων.

Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Το παρασκήνιο της σύλληψης Μαδούρο σύμφωνα με την Washington Post: Το γνώριζε το Βατικανό, αρνήθηκε το καταφύγιο Πούτιν
Ο Μαδούρο δεν «έπιασε τα μηνύματα» Τραμπ να αυτοεξοριστεί από την Βενεζουέλα - Γιατί προτιμήθηκε για την επόμενη ημέρα η Ροντρίγκες που δεν είχε ιδέα για τον σχέδιο των ΗΠΑ
Ο συλληφθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο φτάνει στο ελικοδρόμιο του κέντρου του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο Daniel Patrick Manhattan των Ηνωμένων Πολιτειών
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα