Πολιτική

ΚΚΕ: Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ εκθέτουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα

«Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση στην ελληνική οικονομία, αλλά και της Eurostat για επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, εκθέτουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείο Τύπου.

Και τονίζει: «Αποδεικνύουν ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται έτσι κι αλλιώς από την ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία, ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική και πάνω απ’ όλα θα την πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός, με βαριά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου».

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ ανακοίνωσε, μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7% το β’ τρίμηνο του 2016, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Εκτιμά άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,3% συγκριτικά με το α’ τριμηνο, του οποίου τα στοιχεία έχει αναθεωρήσει σημαντικά. Σε ετήσια βάση η ύφεση του Α τριμήνου καταγράφεται πλέον στο 0,8% (από 1,4% που είχε αρχικά ανακοινωθεί από την στατιστική αρχή). Επίσης αναθεωρούνται επίσης οριακά τα στοιχεία του 2015.

Το Υπουργείο Οικονομικών παραμένει αισιόδοξο ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει από το Β εξάμηνο και θα παραμείνει ισχυρή έως το 2020.

Το ΥΠΟΙΚ υπολογίζει επίσης ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,7% το 2017, κατά 3,1% το 2018, κατά 2,8% το 2019 και κατά 2,5% το 2020 φτάνοντας τότε σε 205,9 δισ. ευρώ από 175,14 δισ. ευρώ φέτος.
 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για το πόρισμα Καρώνη: Ο Μαρινάκης έχει καταντήσει ο «ψευταράκος» του Μαξίμου
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μέσα από αυτή την ιστορία με το πόρισμα Καρώνη η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη
O Νίκος Ανδρουλάκης
Συνάντηση Φάμελλου και Χαρίτση για κοινές πρωτοβουλίες σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών
Η κοινή ερώτηση που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά αναζωπύρωσε τα σενάρια για κατάθεση κοινής πρότασης για προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή και τις ευθύνες του στο θέμα των Τεμπών
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης 1
«Βολές» κυβέρνησης κατά ΠΑΣΟΚ με «όπλο» το πόρισμα του Πολυτεχνείου για τα Τέμπη
Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η εκτίμηση ότι μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Πολυτεχνείου, η κοινή γνώμη θα σταθμίσει καλύτερα την κατάσταση και τους χειρισμούς της αντιπολίτευσης
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη