Κόσμος

Χίτλερ: Το σπίτι που γεννήθηκε περνάει στο Αυστριακό κράτος [pics]

Μετά από πολλές συζητήσεις η αυστριακή Βουλή αποφάσισε ότι το σπίτι όπου μεγάλωσε και έζησε μέχρι τα τρία του ο Αδόλφος Χίτλερ θα περάσει στο... κράτος! Κανείς δεν γνωρίζει, ωστόσο, το ποσό που θα δοθεί στην ιδιοκτήτρια του.

Ωστόσο, αν και πρόκειται για ένα παλαιό, απλοϊκό και άσημο διώροφο κτίριο με τη διεύθυνση “Σάλτσμπουργκερ Φόρστατ 15” στο Μραουνάου στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, το κράτος το έχει πληρώσει πολύ ακριβά!  Από το 1972 το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών το νοικιάζει ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 λειτουργούσε εκεί ένα εργαστήρι για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το μηνιαίο μίσθωμα για τα συνολικά 800 τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού ανέχεται σε 4.800 ευρώ που “μοιράζονται” σε αναλογία 60 – 40, αντίστοιχα, το υπουργείο και ο δήμος της πόλης Μπραουνάου.

Με τον νόμο δίνεται ένα τέλος στη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο κράτος και την ιδιοκτήτρια, διαμάχη που είχε ξεκινήσει από το 2011, με το σπίτι να παραμένει από τότε κενό, ενώ κατά διαστήματα είχαν γίνει διάφορες προτάσεις ως προς τη μελλοντική χρήση του.

Θέλουν να διώξουν τον “Χίτλερ” από το σπίτι

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαφανίσουν όλα τα στοιχεία από το σπίτι που θυμίζουν έναν από τους μεγαλύτερους δολοφόνους στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, για το κτίριο υπάρχουν σκέψεις για χρήση, μετά την διαμόρφωσή του, για κοινωνικές ή άλλες διοικητικές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμείνει οτιδήποτε το συνδέει με το πρόσωπο του Χίτλερ, διότι διαφορετικά θα συνεχίζεται ο μύθος του σπιτιού όπου γεννήθηκε.

Ο ίδιος σχεδιάζει τη διεξαγωγή διαγωνισμού αρχιτεκτόνων για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου, θέτοντας ως στόχο, μέσα από αυτή την αρχιτεκτονική αναδιαμόρφωση που θα αλλάζει ριζικά την εικόνα του για να μην αποτελεί τόπο μνήμης και προσκυνήματος για νεοναζιστές και ακροδεξιούς.

Πως ψήφισαν στη Βουλή

Δίνοντας ένα τέλος στις πολυετείς συζητήσεις, η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής ψήφισε αργά χθες βράδυ (14-12-2016) με μεγάλη πλειοψηφία,το σχέδιο νόμου για την απαλλοτρίωση από το αυστριακό κράτος του πατρικού σπιτιού του Χίτλερ.

Κατά της απαλλοτρίωσης τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές του μικρού κόμματος “Ομάδα Στρόναχ”, του εκκεντρικού Αυστρο-Καναδού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ και μερικοί από τους βουλευτές του νεοφιλελεύθερου κόμματος ΝΕΟΣ.

Το σπίτι της οικογένειας που “στοιχειώνει” ακόμα την Αυστριακή πόλη

Στο απλό διώροφο σπίτι, του οποίου η πρόσοψη έχει κριθεί διατηρητέα, ζούσε από τα τέλη του 19ου αιώνα ο τελωνειακός υπάλληλος Αλοΐσιος Χίτλερ με τη σύζυγο του Κλάρα. Στις 20 Απριλίου του 1889 γεννήθηκε το τρίτο από τα ξι παιδιά του ζευγαριού ο Αδόλφος.

Ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους παρέμεινε εκεί μέχρι την ηλικία των τριών ετών με την πόλη στις όχθες του ποταμού Ινν να ζει μέχρι σήμερα στη μαύρη σκιά αυτής της αιματηρής “κληρονομιάς”.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ
CNN: Οι μυστικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Οι όροι της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ τόνισαν στο CNN ότι έχουν υποβληθεί αρκετές προτάσεις με βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση το μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν, τον οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται
Άνθρωποι περπατούν κοντά σε μια τοιχογραφία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εν μέσω της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ, στην Τεχεράνη
Συνελήφθη ο Νο.1 εγκληματίας του Εκουαδόρ και βαρόνος ναρκωτικών, «El Fito» - Είχε διατάξει τη δολοφονία πολιτικού το 2023
Ο El Fito είχε δραπετεύσει από τη φυλακή La Regional τον Ιανουάριο του 2024 με τη βοήθεια τουλάχιστον δύο φυλάκων, όπου έκτιε την ποινή φυλάκισής του που ήταν 34 χρόνια για φόνο και διακίνηση ναρκωτικών
Συνοδευόμενος από στρατιώτες και αστυνομικούς, ο Adolfo «Fito» Macias, ο αρχηγός της συμμορίας Choneros, φτάνει στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, αφού συνελήφθη
1
Ρώσος φωτογράφος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλακή – Παρέδωσε υλικό για καταφύγια της Σοβιετικής Ένωσης σε Αμερικανό δημοσιογράφο
Ο Γκριγκόρι Σκαβαρτσόφ θα εκτίσει την ποινή του σε σωφρονιστικό στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας αφού η προδοσία του αποδείχθηκε πλήρως στην δίκη που έγινε
Ρωσική αστυνομία