Κόσμος

Η υποψηφιότητα Μέρκελ αύξησε το ποσοστό του CDU

Το 31,5% των Γερμανών θα ψήφιζε το Χριστανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ιnsa για τη Bild, δηλαδή 1,5% περισσότερο από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μέρκελ για την καγκελαρία

Κινητικότητα υπάρχει όμως και στους ψηφοφόρους των άλλων γερμανικών κομμάτων με εξαίρεση του Πράσινους (Die Gruenen) οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στο 10,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD υποχωρούν κατά 0,5% στο 22%, όπως και η Αριστερά (Die Linke) στο 10,5%. Κατά 1% μειώνεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Bild το ποσοστό των Φιλελευθέρων (5,5%), ενώ αυξάνεται κατά 0,5% εκείνο του λαϊκιστικού -ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο λαμβάνει το 15% των ψήφων και παραμένει επομένως τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων πολιτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1