Ελλάδα

Αυτές είναι οι νέες ταινίες ασφάλειας των τσιγάρων [pics]

Νέες ειδικές ταινίες ασφάλειας των τσιγάρων παρουσιασε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της κυβέρνησης για εξοικονόμηση δημόσιων δαπανών, την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος για την εκτύπωση των ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνικών προϊόντων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην Ελλάδα το μόνο ίδρυμα το οποίο κατέχει διεθνή πιστοποίηση ως προς τις εκτυπώσεις και είναι το πλέον αξιόπιστο για λόγους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος είναι η Τράπεζα της Ελλάδας.

Ως εκ τούτου, με συγκεκριμένη διάταξη νόμου προβλέφθηκε η ανάθεση της εκτύπωσης των ταινιών αυτών στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έχει προβλέψει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και όχι μια αντιγραφή των υφιστάμενων χαρακτηριστικών των ταινιών (για τις οποίες υπήρχαν καταγγελίες ότι υπήρχαν αντιγραφές).

Έτσι, κλείνει οριστικά μία περίοδος κατά την οποία το ελληνικό Δημόσιο εκτύπωνε χαρτονομίσματα και άλλα έντυπα με ασφαλείς διαδικασίες, εξαιρουμένων των ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνού.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μπλόκο στην αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου - Ασκήθηκε αναίρεση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Η απόφαση του Αρείου Πάγου θα ληφθεί μέσα στο πρώτο 10ημερο του Ιουνίου - Σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την εισαγγελική αναίρεση, τότε συλλαμβάνεται και επιστρέφει στη φυλακή
Αλέξανδρος Γιωτόπουλος 9