Κόσμος

“Έκρηξη” της φτώχειας στην Ιταλία! Συγκλονιστική έκθεση

Εντυπωσιακή αύξηση της φτώχειας στην Ιταλία σε διάστημα 8 ετών αποκαλύπτει έκθεση της καθολικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Caritas. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 2007 οι άνθρωποι που ζούσαν σε κατάσταση ένδειας στην Ιταλία ήταν 1,8 εκατομμύριο, ενώ πέρυσι άγγιξαν τα 4,6 εκατομμύρια.

Σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με την Caritas, ζουν κυρίως οικογένειες που ζουν στον ιταλικό νότο, ηλικιωμένοι, οικογένειες με τουλάχιστον τρία παιδιά και οι άνεργοι. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη φιλανθρωπική οργάνωση, σε συνθήκες ένδειας ζει πλέον και σημαντικό ποσοστό οικογενειών του ιταλικού βορρά, γονείς με ένα ή δυο παιδιά και νέοι — δηλαδή κατηγορίες που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα «πιο ασφαλείς».

« Η χώρα μας συνεχίζει να μην διαθέτει ένα συνολικό μέτρο αντιμετώπισης της φτώχειας. Από την αρχή της κρίσης μέχρι τώρα ο αριθμός όσων δεν διαθέτουν τα αναγκαία οικονομικά μέσα για να ζήσουν σε συνθήκες θεμελιώδους αξιοπρέπειας, αυξήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, οδηγώντας σε πραγματική έκρηξη», αναφέρει στην έκθεσή της η Caritas.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρανσουά Μπαϊρού: Ο Γάλλος πρωθυπουργός καταθέτει την Τετάρτη για το σκάνδαλο κακοποιήσεων στο καθολικό σχολείο Bétharram που τον «στοιχειώνει»
Οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν πόσα γνώριζε ο Μπαϊρού για τις φρικτές καταγγελίες στο σχολείο Notre-Dame de Bétharram και γιατί δεν έκανε τίποτα - Θύμα κακοποίησης και η κόρη του
Ο Φρανσουά Μπαϊρού