Πολιτική

Εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα (10/10) των εφημερίδων

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Δευτέρα  10 Οκτωβρίου 2016) εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά όλα τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Οι φόροι «τρελαίνουν» τα καλοριφέρ». Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο ΕΦΚ και ο αυξημένος ΦΠΑ (24%) του ΣΥΡΙΖΑ θα «παγώσουν» φέτος τα νοικοκυριά. Χαράτσια τα 51,1% της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που αναμένεται να διαμορφωθεί στα 93 λεπτά το λίτρο (από 83 πέρυσι)».

ΕΘΝΟΣ: «Τα μυστικά του «κόφτη» στις επικουρικές». Η εφημερίδα σημειώνει: «πόσα έχασαν και γιατί οι 248.618 συνταξιούχοι που είδαν τις αποδοχές τους να ψαλιδίζονται. Το νέο κύμα περικοπών από τον Νοέμβριο λόγω της παρακράτησης των αναδρομικών. Τα τρία Ταμεία στα οποία δεν έχει γίνει ακόμα ο επανυπολογισμός με το νέο σύστημα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σύνταξη στα 55 με μπόνους πλασματικά έτη». Η εφημερίδα γράφει ότι: «στην έξοδο νωρίτερα έως 9 χρόνια στο ΙΚΑ, 12 στο Δημόσιο και 10 σε όσους εξαιρέθηκαν από τα βαρέα. Πώς και με ποιο κόστος μπορείτε να αναγνωρίσετε πλασματικά ένσημα για σπουδές, στρατό, τέκνα, ασθένεια, ανεργία και κενά ασφάλισης».

ΕΣΤΙΑ: «Η αυτοπαγίδευσις με το δημοψήφισμα». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τα ξημερώματα της 27ης Ιουνίου 2015, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ένα δραματικό διάγγελμα στον ελληνικό λαό, ανακοινώνοντας την απόφασή του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Διαπλοκή: ιστορία μου αμαρτία μου». Η εφημερίδα γράφει ότι: «στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα η αντιπαράθεση Τσίπρα και Μητσοτάκη για τη διαπλοκή. «Ονόματα και διευθύνσεις» υπόσχεται ο πρωθυπουργός, «σκληρές αλήθειες» θέλει να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τορπίλη Σόιμπλε για χρέος και αξιολόγηση». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τι έχει στο μυαλό του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών για τον ρόλο του ΔΝΤ εφεξής και ποια η στρατηγική του ενόψει των εκλογών του 2017. Ο γερμανός ιέραξ της δημοσιονομικής ορθοδοξίας πάγωσε την Αθήνα και όχι μόνο, με μία δήλωση που αμφισβητεί την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων της πρώτης αξιολόγησης».

Οικονομικές εφημερίδες: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Το 45άρι της β’ αξιολόγησης». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σκληρή μάχη αρχικά σε Euro Working Group και στη συνέχεια στο απογευματινό Eurogroup, για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ δίνει σήμερα η κυβέρνηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με Ρούμπιο: Στο επίκεντρο ο 6ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου στην Αθήνα
Επιβεβαιώθηκε το «εξαιρετικό επίπεδο» των σχέσεων Αθήνας–Ουάσιγκτον από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στη Γάζα
Μάρκο Ρούμπιο και Ντόναλντ Τραμπ
Μητσοτάκης: Γνωρίζω τις δυσκολίες λόγω ακρίβειας, κανένα μέτρο ελάφρυνσης δεν αρκεί, μέχρι και δύο μισθούς αύξηση το χρόνο από τις φοροελαφρύνσεις
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, επίσης, ότι είχε προαναγγείλει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από την ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο
Κυριάκος Μητσοτάκης
8
Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργίαδη: ««Πλέον θα απαντώ μόνο στην αρχηγό σας, την Καρυστιανού» λέει ο υπουργός Υγείας
Αφορμή στάθηκε η ομιλία του υπουργού Υγείας στη Βουλή στις... 29 Οκτωβρίου 2025, στην οποία είχε χαρακτηρίσει την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας «απαίσια γυναίκα»
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου