Κόσμος

Ένα χρόνο φυλακή επειδή είπε τον Ερντογάν Γκόλουμ

Ένας άνδρας που παρομοίασε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το... Γκόλουμ από τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Δικαστήριο της επαρχίας της Αττάλειας καταδίκασε τον Ριφάτ Τσετίν σε φυλάκιση ενός έτους με πενταετή αναστολή για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας. Ο νόμος προβλέπει ότι μια τέτοια κατηγορία τιμωρείται με φυλάκιση έως και τεσσάρων ετών.

Ο Τσετίν, σε σχόλια και φωτογραφίες που είχε αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, είχε παρομοιάσει τον Ερντογάν με το “μικρόσωμο, γλοιώδες πλάσμα” της τριλογίας “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” του Τόλκιν.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει διώξεις σε περισσότερους από 1.800 ανθρώπους –μεταξύ των οποίων σκιτσογράφοι αλλά και μια πρώην Μις Τουρκία– για προσβολή του προέδρου Ερντογάν.

Το δικαστήριο αφαίρεσε από τον Τσετίν και την κηδεμονία των παιδιών του, ανέφερε η εφημερίδα, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Μια δικαστική πηγή που ρωτήθηκε για το θέμα από το πρακτορείο Ρόιτερς απέφυγε να σχολιάσει την υπόθεση.

Το 2014 ο Τσετίν είχε αναρτήσει στο Facebook ένα φωτομοντάζ όπου είχε συνδυάσει τρεις φωτογραφίες του Ερντογάν με το Γκόλουμ. Μιλώντας σε μια άλλη εφημερίδα, τη BirGun, είπε ότι θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη του δεδομένου ότι την εποχή εκείνη ο Ερντογάν δεν ήταν ακόμη πρόεδρος, αλλά πρωθυπουργός της Τουρκίας

Το Γκόλουμ είναι ένας από τους πρωταγωνιστές τόσο στο βιβλίο “Χόμπιτ” όσο και στην τριλογία του “Αρχοντα των Δαχτυλιδιών”. Εμφανίζεται διεστραμμένο και κτηνώδες, αφού το πιο ισχυρό από τα δαχτυλίδια του τίτλου του έχει παραμορφώσει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιεί ότι το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ πρέπει να αναθεωρηθεί με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων
Ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι η πρόταση της Ουάσινγκτον δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με την Ευρώπη, η οποία διαθέτει κρίσιμους μοχλούς πίεσης στο ουκρανικό ζήτημα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ζελένσκι – «Υπογράψτε τώρα τη συμφωνία, η επόμενη θα είναι χειρότερη»
Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποδεχθεί σύντομα μια συμφωνία ειρήνης, παρά τις παραχωρήσεις που θεωρούνται απαράδεκτες από πολλούς Ευρωπαίους συμμάχους, γράφει ο Guardian
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι 22