Πολιτική

Φίλης: 20.000 διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία

Τον διορισμό 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, αρχής γενομένης από το 2017, προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Χωνί. «Αυτό δεν έγινε φέτος, γιατί καθυστέρησε η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς. Από το 2017 θα υπάρξουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών», τονίζει ο υπουργός.

Για τα περί διδάκτρων στα πανεπιστήμια, ο κ. Φίλης διευκρινίζει ότι ήταν απλώς ένα «παράθεμα σε φωτοτυπία που δημοσίευσε γνωστή εφημερίδα και ανήκει στο παράρτημα όπου συνοψίζονται οι επώνυμες προτάσεις που έχουν υποβάλει περισσότεροι από 500 πολίτες».

Σχετικά με τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, αναφέρει ότι οι αιτήσεις για την εγγραφή μαθητών στο ολοήμερο πρόγραμμα κατατίθενται μέχρι τις 15 Ιουνίου και καθησυχάζει λέγοντας ότι «όλα γίνονται σύμφωνα με το σχεδιασμό, χωρίς αιφνιδιασμούς για τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς».

Για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο, δηλώνει ότι αυτές θα περιλαμβάνουν δραστικό περιορισμό των εξεταζόμενων μαθημάτων, διαχωρισμό της σχολικής χρονιάς σε δύο τετράμηνα αντί για τρία τρίμηνα, εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης και πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης».

Τέλος, ανακοινώνει ότι η διανομή των βιβλίων του Δημοτικού έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου, ενώ στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα φτάσουν στο τέλος του Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικές πηγές για τη Ρηματική Διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ: Απορρίπτουμε κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες και ανυπόστατες συμφωνίες
«Καμία αντίδραση δεν πρόκειται να αποθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση από το να ασκεί, με υπευθυνότητα και έμπρακτα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 46
Ρηματική διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ αμφισβητεί τη γραμμή της Ελλάδας ακόμα και νότια Κρήτης
Το επίσημο έγγραφο της Τρίπολης δείχνει για πρώτη φορά τα όρια που θέτει η Λιβύη βάσει του παράνομου Τουρκολιβυκού Μνημονίου τα οποία εκτείνονται όχι μόνο δυτικά αλλά και νότια της Κρήτης
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 36
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
13