Οικονομία

Αύξηση 1,299 δισ. ευρώ των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο!

Αύξηση κατά 1,299 δισ. ευρώ των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο τον Φεβρουάριο καταγράφουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Συνολικά κατά το δίμηνο Ιανουάριου – Φεβρουάριου 2016 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αυξήθηκε κατά 2,755 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,445 δισ. ευρώ αφορούν φορολογικές οφειλές. Συνολικά οι παλαιές (ως το τέλος του 2015) ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και οι νέες (από 1.1.2016) ανέρχονται στα 84,154 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σχεδόν το 25% του συνολικού ληξιπρόθεσμου χρέους προς το δημόσιο οφείλεται από ΔΕΚΟ, Δημοτικές Επιχειρήσεις καθώς και εταιρίες που έχουν πτωχεύσει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Με τον Αναπτυξιακό Νόμο στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια – Nέες θέσεις εργασίας και μείωση των ανισοτήτων
Όπως τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης «κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια πιο παραγωγική Ελλάδα, με περισσότερες επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην περιφέρεια»
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
Αποθεωτικά λόγια για την Ελλάδα από την Κίμπερλι Γκιλφόϊλ στην παρουσίαση των συμβάσεων μίσθωσης της Ελλάδας με την Chevron – Helleniq Energy
Η υπογραφή της συμφωνίας είναι άλλο ένα κεφάλαιο στις σχέσεις των δυο χωρών, δήλωσε χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα βασικό παίκτη στον ενεργειακό μετασχηματισμό της ΕΕ
Παρουσίαση συμφωνίας με τη Chevron