Κόσμος

Η Μέρκελ δεν θέλει ούτε να ακούσει για Brexit

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι επιθυμεί μια ευημερούσα Βρετανία, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πρωθυπουργός της Λετονίας Μάρις Κουσίνσκις, εξέφρασε την ελπίδα ότι το δημοψήφισμα του Ιουνίου, δε θ' αποδυναμώσει την ΕΕ.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στις στενές σχέσεις που διατηρεί η Βρετανία με τις ΗΠΑ. Την εκτίμηση αυτή, έκανε ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ, σχολιάζοντας το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί την 23η Ιουνίου.

“Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα επιδεινωθούν. Η Αμερική χρειάζεται έναν σύμμαχο στο εσωτερικό της ΕΕ και δε θα είμαστε εμείς. Παράλληλα, η Σκωτία είναι ενδεχόμενο να επιλέξει να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο,” δηλώνει ο Μέιτζορ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι η Βρετανία “θα χάσει έδαφος” για την υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, στην περίπτωση που εγκαταλείψει την ΕΕ.

Ο Μέιτζορ ήταν πρωθυπουργός της Βρετανίας την περίοδο 1990-1997. Ήταν ο τελευταίος συντηρητικός πρωθυπουργός, πριν το σημερινό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον που υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Επί πρωθυπουργίας Μέιτζορ, οι συντηρητικοί στη Βρετανία, διαφωνούσαν σχετικά με τη διαμόρφωση ενός πλαισίου σχέσεων με την ΕΕ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 3
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο