Ελλάδα

Πειραιάς: Όλοι θέλουν να πάνε στον Σκαραμαγκά!

Σε μια τεράστια ρεσεψιόν έχει μετατραπεί πλέον ο Πειραιάς με πρόσφυγες από πολλές περιοχές να σπεύδουν εκεί και να δηλώνουν ότι θέλουν να μεταφερθούν στον Σκαραμαγκά. Αλλά μόνο εκεί!

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες και πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, με προορισμό άλλες δομές φιλοξενίας που βρίσκονται σε Μαλακάσα και Οινόφυτα ή σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς οι περισσότεροι επιθυμούν να βρίσκονται κοντά σε κέντρο πόλης όπου υπάρχουν ξένες τράπεζες για να μπορούν να λαμβάνουν χρήματα από συγγενείς τους που βρίσκονται ήδη σε χώρες του εξωτερικού. Χθες, ένα πούλμαν που βρέθηκε στην πύλη Ε-2 με προορισμό τη Μαλακάσα δεν επιβιβάσθηκε κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες λιμενικοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εντόπισαν λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες που είχε φτάσει από άλλη περιοχή στο λιμάνι και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Yπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ομάδες μεταναστών γιεζίντι με ταξί μετακινήθηκαν από το Ελληνικό στον χώρο της Ε2 για να «ενωθούν» με άλλα μέλη της κοινότητας τους που ήδη είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία της μεταφοράς τους, στη νέα δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Χθες, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ανέρχονταν σε 3.675 άτομα, ενώ σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση από το λιμενικό, ο αριθμός αυτός ανήλθε περίπου σε 3.800 άτομα.

 

To πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Αριάδνη” μεταφέροντας μόνο πέντε μετανάστες από τη Μυτιλήνη, ενώ χθες άλλα 6 άτομα μετέφερε από τη Χίο το «blue star 1». Το πρωί επίσης, έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το Ελευθέριος Βενιζέλος από το οποίο εκφορτώθηκαν 58 κοντέινερ για να τοποθετηθούν στον Σκαραμαγκά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φόβοι στα Βορίζια για τα μνημόσυνα και το άνοιγμα των σχολείων - 5 κρατούμενοι στο «μικροσκόπιο» για τη βόμβα στους Φραγκιαδάκηδες
Πρόκειται για τους 3 συγγενείς του νεκρού Φανούρη Καργάκη και 2 συγκρατούμενών τους - Αρνούνται την εμπλοκή του - Φύλλο και φτερό τα Βορίζια για τον εντοπισμό των όπλων
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 7
42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή – Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ και ηλεκτρικός
Η Τροχαία Αττικής έχει ανακοινώσει αναλυτικά τα σημεία όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και τις περιοχές όπου θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση
42ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2025