Ελλάδα

ΔΕΗ: Ετοιμάζουν νέο διακανονισμό για εξόφληση απλήρωτων λογαριασμών

Νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αγγίζουν τα 2,2 δισ. ευρώ, ετοιμάζει η ΔΕΗ. Το πρόγραμμα διακανονισμού, που θα αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα ισχύσει από 1η Απριλίου μέχρι το τέλος του Ιουνίου και οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το ποσό σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις.
 

Σύμφωνα με το “Έθνος, η ρύθμιση θα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

1. Μείωση από το 10% στο 5% της προκαταβολής δόσης έναντι της συνολικής οφειλής για την υπαγωγή σε ρύθμιση με μηνιαίες καταβολές. Δεν αποκλείεται να παύσει και η υποχρέωση της προκαταβολής ποσού.

2. Αύξηση του αριθμού των ανώτατων μηνιαίων δόσεων από τις 36 στις 72. Δεν αποκλείεται οι 36 μηνιαίες δόσεις να διατηρηθούν και να μην αυξηθούν.

3. «Κλειδωμένη» φαίνεται να είναι η μηδενική προκαταβολή για τους αγρότες, προκειμένου να υπαχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

4. Εξετάζεται η μείωση του «πλαφόν» της ελάχιστης δόσης. Σήμερα αυτή καθορίζεται στο 30% του μέσου μηνιαίου λογαριασμού.

5. Για τους οφειλέτες που δεν είναι συνεπείς ή έχουν εντοπιστεί να κλέβουν ρεύμα, η προκαταβολή του 30% για την υπαγωγή στο πρόγραμμα διακανονισμών θα μειωθεί στο 20%, ενώ ο ανώτατος αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα ανέβει από τις 12 στις 18.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού στηρίζει τους αγρότες: Οφείλουμε να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του, δεν θα ξεγελαστούμε από υποσχέσεις και ψίχουλα
«Η κυβέρνηση προσφέρει ψίχουλα σε σχέση με όσα χρωστάει, η αντιπολίτευση «στηρίζει» με παχιά λόγια, και τελικά ΚΑΜΙΑ ουσιαστική λύση στις παθογένειες που πληγώνουν τη χώρα»
Eurokinissi 8
Η κακοκαιρία Byron φέρνει σφοδρές καταιγίδες σε Μακεδονία, Πελοπόννησο και άλλες 7 περιοχές: Την Παρασκευή «χτυπά» την Αττική
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έως το Σάββατο τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Αναμένονται ισχυρές βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Οι περιοχές όπου η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες
Βροχή