Πολιτική

Διαψεύδει ο Θεοχάρης ότι θα προσχωρήσει στη ΝΔ όταν προκηρυχθούν εκλογές

«Μπορώ να τις διαψεύσω. Με μια λέξη, είναι πιο κατηγορηματική η διάψευση. Εάν αρχίσω και λέω πολλές, είναι χειρότερα. Διαψεύδω αυτές τις πληροφορίες» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, για τις πληροφορίες ότι όταν προκηρυχθούν εκλογές θα προσχωρήσει στη ΝΔ.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 984, ο κ. Θεοχάρης εξήγησε για την απόφαση του να αποχωρήσει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου: «Εξέφρασα πολύ καθαρά συγκεκριμένες διαφωνίες στον τρόπο με τον οποίο κινείται το Ποτάμι το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε πολιτικό, οργανωτικό και στρατηγικό επίπεδο. Αυτές τις διαφωνίες είχα την ευκαιρία να τις εκθέσω και στο συνέδριο, ως μια κορύφωση της κριτικής και της λογικής μου… Δεν έθεσα κανένα ζήτημα ηγεσίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι αδιαμφισβήτητος επικεφαλής του κινήματος. Θεώρησα -και νομίζω ότι είναι η πιο σωστή και έντιμη στάση- ότι πρέπει να συνεχίσω να είμαι βουλευτής και να βοηθάω το Ποτάμι από τη θέση αυτή. Η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου έχει αυξημένες υποχρεώσεις εκπροσώπησης των θέσεων του ίδιου του επικεφαλής και, προφανώς, εφόσον έχω κάποιες συγκεκριμένες ενστάσεις, δεν μπορώ πειστικά να υποστηρίζω αυτές τις θέσεις. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι σε κάποια σημεία διαφωνώ».

Συμπλήρωσε πως «εάν δεν γίνουν αλλαγές και αυτή η προσπάθεια φτάσει στο τέλος της, έχω χρέος -από πλευράς πολιτικής αξιοπρέπειας- να το έχω πει εγκαίρως, ώστε να γίνουν αυτές οι αλλαγές. Αλλιώς, θα είμαι συνυπεύθυνος και θα φέρω μέρος της ευθύνης. Εγώ δεν θέλω να χαθεί το Ποτάμι και, σε κάθε περίπτωση, εάν χαθεί, δεν θέλω να έχω μέρος της ευθύνης…. Πάντοτε υπάρχει ένας υπαρκτός χρόνος για να γίνουν κάποιες αλλαγές που πρέπει. Θεωρώ ότι και ο χρόνος υπάρχει και οι δυνατότητες στον επικεφαλής, ο οποίος είναι παντοδύναμος στο Ποτάμι. Επανεξελέγη με μια ισχυρή πλειοψηφία. Συνεπώς, δεν βλέπω το γιατί δεν μπορούν να παρθούν οι όποιες αποφάσεις. Μπορεί και οι εκτιμήσεις που κάνω εγώ να είναι λανθασμένες. Μπορεί το Ποτάμι πράγματι να μπορεί να πορευτεί με άνεση, χωρίς πρόβλημα, έχοντας τη στρατηγική που είχε αποφασιστεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα είμαι ευχαριστημένος, έστω και εάν οι δικές μου εκτιμήσεις είναι λανθασμένες».

Ανέφερε ακόμη ότι «υπάρχει μια αόρατη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ιδιαίτερα των περιφερειακών οργανώσεων και των κεντρικών, αλλά και των πολιτικών στελεχών του Ποταμιού», σημειώνοντας πως «εάν δεν μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε, εάν δεν μπορέσουμε και οργανωτικά και ουσιαστικά να επανασυνδέσουμε τα δύο αυτά μέρη, θα έχουμε πρόβλημα στην πραγματικότητα» και συμπλήρωσε: «Είναι μέρος αυτού που είπα, τι χρειάζεται να γίνει για να μπορέσει το Ποτάμι να επανιδρυθεί. Πρέπει να επανασυνδεθεί με την κοινωνία. Αυτό που έκανε πριν δύο χρόνια, το οποίο ήταν ένα μεγάλο “μπαμ” ενεργοποίησης της κοινωνίας, πρέπει να το ξανακάνει, εάν θέλει να επιβιώσει. Αυτό ζήτησα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ακτινογραφία των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Τα φαβορί για τη θέση του γραμματέα
Το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό που επιθυμούν δεν είναι ένα κόμμα περιχαρακωμένο αλλά έναν φορέα ανοικτό στην κοινωνία και στις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
To ΠΑΣΟΚ βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θέλει πολιτική αλλαγή
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ακόμα ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί αυτή η σοβαρή υπόθεση σε επικοινωνιακή απόπειρα συμψηφισμού ευθυνών
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 2
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μονόδρομος η Προανακριτική, το «αγκάθι» της παραγραφής
Αν και η εισήγηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής παραμένει στο τραπέζι, έμπειροι κοινοβουλευτικοί, και από το κυβερνών κόμμα, εκτιμούν ότι δύσκολα θα προκριθεί από τον πρωθυπουργό
Υπουργικό συμβούλιο 3
Μαρινάκης για Τσίπρα: Να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει – Τασούλας: Άτυπο όργανο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
«Έχουμε πολλές "πληγές" ακόμα να κλείσουμε, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω στις πιο μαύρες ημέρες, "ξεπλένοντας" πολιτικά τους μοιραίους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, με πρώτο μεταξύ αυτών τον κ. Τσίπρα»
Παύλος Μαρινάκης 53
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30