Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η υποβολή

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης προσθέτοντας ότι εφέτος δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναγνώρισε ότι υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων και τόνισε πως εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή που θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, για άνεργους και φοιτητές.

Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις για το 2016 ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν, τονίζοντας ότι «η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων».

Αναφερόμενος στο αφορολόγητο είπε υπάρχει κατηγορία πολιτών που το δικαιούται και επανέλαβε πως ετοιμάζεται η σύνδεσή του με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

«Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή» ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης.

Σημείωσε, επίσης, ότι η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα επιβληθεί από την πρώτη μέρα εφαρμογής, ούτε σε όλες τις ηλικίες, ούτε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι με βάση διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή όποια επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο κάνει δωρεά προς τους φορείς του Δημοσίου για τους πρόσφυγες είτε σε είδος ή υπηρεσία δεν θα περιλαμβάνει ΦΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παγκόσμιο ράλι για τις μετοχές τσιπ
Οι μετοχές της Advanced Micro Devices σημείωσαν πτώση άνω του 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές την Τετάρτη (5.11.25), αφού οι προβλέψεις του κατασκευαστή τσιπ δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες των επενδυτών
Χρηματιστηριακοί δείκτες
Δήλωση – σοκ από την Κομισιόν: Μονόδρομος oι επενδύσεις στην άμυνα για να μη χαθούν τα αδιάθετα 400 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Θα χαθούν 400 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης έως το 2026 εάν δεν διοχετευθούν στην άμυνα, σύμφωνα με τον Επίτροπο Άμυνας, Άντριους Κουμπίλιους
REUTERS 5