Ελλάδα

Όλη η αλήθεια για τους Τούρκους υπαλλήλους που έφτασαν στα ελληνικά νησιά

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον Τούρκο υπάλληλο στην Χίο του οποίου το διαβατήριο έφερε σφραγίδα από το ψευδοκράτος, αλλά και για τον ρόλο των Τούρκων παρατηρητών.

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον Τούρκο υπάλληλο στην Χίο του οποίου το διαβατήριο έφερε σφραγίδα από το ψευδοκράτος, αλλά και για τον ρόλο των Τούρκων παρατηρητών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο ο συγκεκριμένος Τούρκος υπάλληλος είχε τη σφραγίδα του ψευδοκράτους από προηγούμενη επίσκεψή του εκεί και επισημαίνεται πως σε κάθε υπήκοο τρίτης χώρας, άρα και της Τουρκίας που έρχεται στην Ελλάδα , δεν του απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα αν έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα του ψευδοκράτους. Όμως, αντί να σφραγιστεί το διαβατήριό του, σφραγίζεται βίζα εισόδου σε ξεχωριστό φύλλο χαρτί το οποίο μπαίνει μέσα στο διαβατήριο.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την Τουρκία έρχονται συνολικά 25 Τούρκοι κρατικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας Μετανάστευσης της Τουρκίας, ενώ διευκρινίζεται πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν είναι αστυνομικοί.

Οι συγκεκριμένοι Τούρκοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν ως εξής:

– 6 στη Χίο

– 7 στη Λέσβο

– 5 στη Σάμο,

– 3 στη Λέρο και

– 3 στην Κω.

Από την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, φεύγουν 5 αστυνομικοί, από την αντίστοιχη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα τοποθετηθούν οι 3 στο Δικελί (απέναντι από τη Λέσβο) και οι άλλοι 2 στον Τσεσμέ (απέναντι από τη Χίο).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Αίσιος Οιωνός 25»: Ο Στρατός Ξηράς αποκαλύπτει τη νέα εποχή των drones και των αντι-drone συστημάτων
Η μεγάλη άσκηση στην Αλεξανδρούπολη αναδεικνύει τις επιχειρησιακές ανάγκες του σύγχρονου πεδίου μάχης και την είσοδο των Ενόπλων Δυνάμεων στην εποχή της διαλειτουργικότητας επανδρωμένων και μη επανδρωμένων μέσων
Η άσκηση ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ-25 στην Αλεξανδρούπολη
Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες φαρμάκου αδρεναλίνης που χρησιμοποιείται στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη
«Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον την εμφάνιση, τον ποσοτικό προσδιορισμό δραστικού συστατικού και τον έλεγχο συγγενών ουσιών»
Medical personnel filling a syringe needle with generic vaccine booster from vial
Απολογείται η επόπτρια αστυνομικός για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα - «Της ζήτησαν 100 ευρώ για να κάνει μήνυση στον πρώην της»
«Σε τέτοια αδικήματα η μήνυση γίνεται αυτεπάγγελτα, ζητώντας της χρήματα την αποθάρρυναν. Δεν μας ζήτησε κανένας συγγνώμη», λέει η μητέρα της
Κυριακή Γρίβα
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά