Ελλάδα

Με γρήγορο ρυθμό προχωρούν οι προσλήψεις 500 γιατρών και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ

Προχωρούν άμεσα οι 500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια και για να λειτουργήσουν καλύτερα οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας.

Ήδη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ η προκήρυξη για την πρόσληψη για 2 χρόνια, των 400 νοσηλευτών και των 100 γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η διαδικασία κατανομής των θέσεων ανά νοσοκομείο έγινε με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τα στοιχεία των κενών θέσεων στις ΜΕΘ όλης της χώρας και τις προτεραιότητες που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην προκήρυξη θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Υπογραμμίζεται ότι στους γιατρούς και τους νοσηλευτές των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το περασμένο φθινόπωρο, δόθηκε δυνατότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους με δελτίο παροχής υπηρεσιών μέχρι την προκήρυξη, στην οποία τώρα μπορούν να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν θέση με το επιπλέον πλεονέκτημα της προϋπηρεσίας που διαθέτουν.
Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι διασφαλίζεται η διαφάνεια, η αξιοκρατία αλλά και η ταχύτατη κάλυψη των κενών με έμπειρο προσωπικό.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «να ενισχυθούν οι κλίνες ΜΕΘ- ΜΑΦ- ΜΕΝΝ στα δημόσια νοσοκομεία, να ανακτηθούν κρεβάτια που την προηγούμενη περίοδο είχαν σταματήσει να λειτουργούν, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν νέες κλίνες, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο».

Σημειώνεται επίσης ότι από την πρώτη δέσμη των 985 προλήψεων σε μόνιμο προσωπικό για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αναρτήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τον ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα για τις ειδικότητες ΥΕ (101 θέσεις) και ΠΕ (125 θέσεις).

Οι διορισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει, αφού για την κάλυψη επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, ο νόμος επιτρέπει την πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες. Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί η κατανομή και των υπολοίπων 759 θέσεων και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί η δεύτερη δέσμη προσλήψεων (2.440 θέσεις).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από ισόβια σε 15 χρόνια η ποινή φυλάκισης του 49χρονου που είχε σκοτώσει τον αδερφό του σε πλατεία χωριού στα Χανιά
Τον Νοέμβριο του 2020 είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ποινή η οποία σήμερα ανετράπη με την απόφαση του Εφετείου σε 15 χρόνια συν 1 για την κατοχή όπλου
Περιπολικό 3
Μαρία Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως στις εκταφές, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»
Θα είναι μια δίκη παρωδία για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους λόγω της έκρηξης δεν υπάρχει ούτε έρευνα ούτε κατηγορητήριο ούτε ένοχος, κατηγορούμενος», τόνισε
Μαρία Καρυστιανού 31
«Ξεσκονίζουν» τις κάμερες βενζινάδικων από την Κυπαρισσία έως την Κόρινθο - Ο δολοφόνος της Φοινικούντας διένυσε με το σκούτερ 300 χιλιόμετρα
Ο δολοφόνος σταμάτησε σε πρατήριο καυσίμων στην Κυπαρισσία και αφού γέμισε το σκούτερ με βενζίνη στη συνέχεια αναχώρησε με προορισμό την Ηλεία
Η είσοδος του κάμπινγκ στη Φοινικούντα 3