Πολιτική

Ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ποιές κύριες συντάξεις θα μειωθούν

Με το νέο ασφαλιστικό νόμο, το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη θα είναι 3.088 ευρώ μικτά για το σύνολο των συντάξεων, από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα, ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης θα ανώτατα όρια θα ισχύσουν, τουλάχιστον για το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως το 2018.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με δικαίωμα που έχουν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και θα τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.

“Μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι συντάξεις”, είπε ο υφυπουργός Εργασίας, και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων.

“Οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους και θα είναι πολλαπλάσια από τις εισφορές ” κατάληξε ο κ. Πετρόπουλος.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ εναντίον ΝΔ: Ο Φλωρίδης, η ηγεσία του Αρείου Πάγου και οι «διαγραμμένοι» για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ΝΔ για το ποιος έχει διέγραψε πιο γρήγορα τα στελέχη τα οποία εμπλέκονται με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Νίκος Ανδρουλάκης
ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά ξανά μαζί σε κοινή τροπολογία για την επαναφορά της 13ης σύνταξης
Μετά την απόφαση τα δύο κόμματα να προχωρήσουν από κοινού στην κατάθεση πρότασης προανακριτικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι διαδικασίες ανάμεσα στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες κυλούν με άλλους ρυθμούς
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Αλέξης Χαρίτσης
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Όσο η Τουρκία επιμένει στο casus belli, η Ελλάδα δεν θα της επιτρέψει να μπει στο ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα SAFE
«Η χώρα δεν μπορεί να ανεχτεί μία μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών» είπε ο πρωθυπουργός ενώ για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ τόνισε πως «δεν βλέπουμε ποινικές ευθύνες των υπουργών μας»
Κυριάκος Μητσοτάκης 67
Αήθης επίθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είσαι ξεφτιλισμένη»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Φλώρο ότι συνεχάρη την κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο Κυρανάκη για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και αυτός αντέδρασε με χυδαίους χαρακτηρισμούς
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
84