Πολιτική

Βουλη – Βίτσας για διαγωνισμούς στο υπ. Εθνικής Άμυνας

Τη δυνατότητα να καλυφθεί οτιδήποτε απρόβλεπτο προκύψει εν κρίσει κατά τους διαγωνισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δίνει η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι επιτρέπει τις κατ' ανάθεση διαδικασίες.
 

«Εμείς έχουμε φτιάξει έναν ολοκληρωμένο προϋπολογισμό με οροφή. Προσπαθούμε μέσα σε αυτόν, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία και τη σχετική οδηγία της ΕΕ, να προβλέψουμε τα πάντα. Όλα αυτά θα έχουν διαγωνιστικές διαδικασίες. Υπάρχει όμως, η πιθανότητα του απρόβλεπτου εν κρίσει. Ευελπιστώ ότι αυτή η διαδικασία της κατ’ ανάθεση διαδικασίας δεν θα ακολουθηθεί καθόλου, αλλά ως δυνατότητα τη διεκδικούμε με την έννοια ότι πάντοτε – και όσοι κάνουν έναν προϋπολογισμό στο τέλος βάζουν κάποια απρόβλεπτα τα οποία είναι συνήθως είναι ένα 10% – και πρέπει να το κάνουμε», είπε ο κ. Βίτσας.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώην υπουργοί είναι φυλακή παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει διαγωνιστικές διαδικασίες και έχει αποδειχθεί ότι πήραν και μίζες» προσέθεσε. Τόνισε δε, ότι «σημασία έχει ποιος είναι αυτός που χειρίζεται τα θέματα», επισήμανε πως ο ίδιος είναι «υπέρμαχος των διαγωνιστικών διαδικασιών» και εξέφρασε την ελπίδα η τροπολογία του υπουργείου να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21