Πολιτική

Κυβερνητικές διαφωνίες για την αυτονόμηση του ΟΓΑ

Κομμάτια και θρύψαλα έγινε η ενότητα στο μέτωπο των αγροτών. Όμως, ούτε στην κυβέρνηση υπάρχει ενιαία προσέγγιση του αγροτικού και επιμέρους θεμάτων αυτού.

Απόδειξη το δημοσίευμα της Αυγής σύμφωνα με το οποίο μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων η αυτονομία του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει μία μερίδα υπουργών και στελεχών που υποστηρίζει ότι το ασφαλιστικό ταμείο θα πρέπει να είναι ένα για όλους τους ασφαλισμένους.

Στην άλλη όχθη υπουργοί και στελέχη, ύστερα από την αντίδραση των αγροτών, τάσσονται υπέρ της αυτονόμησης του ΟΓΑ, ικανοποιώντας ένα από τα αιτήματα των αγροτών.

Την τελική απόφαση, αναφέρουν οι πληροφορίες θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Προς το παρόν ο πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της ενσωμάτωσης του ΟΓΑ στο ένα και ενιαίο ταμείο, όμως δεν αποκλείεται στη διάρκεια των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων να μεταβάλλει άποψη και να υιοθετήσει αυτό που το newsit.gr εδώ και τρεις εβδομάδες αποκαλεί ως έσχατη λύση και δεν είναι άλλη από την αυτονόμηση του ΟΓΑ.

Η απόφαση αυτή θα συνοδευτεί από την πρόταση για τρεις συντελεστές εισφορών για τους αγρότες, οι οποίοι θα υπολογίζονται πάντα με κριτήριο το φορολογητέο εισόδημα και οι συντελεστές θα είναι 12%, 15% και 20%.

Ανάλογη του συντελεστή που θα επιλέγει ο αγρότης θα είναι και η σύνταξή του, με εκείνον που επιλέγει το 20% να παίρνει τα 385 ευρώ της εθνικής σύνταξης και ένα επιπλέον ποσό που θα προκύπτει από τις εισφορές που θα καταβάλλει στη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Real Polls: Πτώση για τη ΝΔ λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Το 77,4% δεν πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταπολεμήσει τη διαφθορά
Παρά την υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ σε σχέση με τον Ιούνιο, το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να διατηρεί διψήφιο προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
Κάλπη στις εκλογές 17
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει τη στάση του απέναντι στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι δύο τάσεις
Κάποια στελέχη θεωρούν ότι θα πρέπει να καταγγείλουν την διαδικασία και να αποχωρήσουν και αλλά επιμένουν ότι θα πρέπει να παραμείνουν προκειμένου να μην κάνουν πιο εύκολη την διαδικασία για την κυβέρνηση
Σωκράτης Φάμελλος 1