Πολιτική

Το come back του Βαρουφάκη στο επίκεντρο του βέλγικου Τύπου

Σε «άνθρωπο της ημέρας» ανακηρύσσει η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου, De Tijd, τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή την παρουσίαση από πλευράς του στο Βερολίνο, ενός νέου «αριστερού, πανευρωπαϊκού κινήματος».

Η εφημερίδα φιλοξενεί στο πλέον προβεβλημένο σημείο της σχετικό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Ο Έλληνας τέως υπουργός Οικονομικών ιδρύει αριστερό πολιτικό κίνημα». Στο αφιέρωμα επισημαίνεται πως «ο πλέον διάσημος Έλληνας μοτοσικλετιστής» βίωσε μια «εντυπωσιακή χρονιά», κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε πυλώνας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να μετατραπεί στη συνέχεια σε «τρομερό παιδί» εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης του στην ελληνική κρίση.

Στην χθεσινή παρουσίαση από τον Γ. Βαρουφάκη, της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου πολιτικού φορέα του που θα τοποθετείται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος και θα υπερασπίζεται το αίτημα για περισσότερο εκδημοκρατισμό στην Ευρώπη, αναφέρεται και η είδηση του βελγικού πρακτορείου Belga που αναδημοσιεύει η De Standaard υπό τον τίτλο «Βαρουφάκης: Σταματήστε την ταχεία αποσύνθεση της Ευρώπης».

Το ρεπορτάζ αναπαράγει δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη και δεν προχωρά σε αξιολογικές κρίσεις, αρκούμενο στην επισήμανση ότι ο «αμφιλεγόμενος», όπως χαρακτηρίζεται, Γ. Βαρουφάκης, «υπήρξε φανατικός πολέμιος των σκληρών όρων που περιλάμβανε το νέο πρόγραμμα διάσωσης». Η είδηση που ανάρτησε το πρακτορείο, εμφανίζεται επίσης στη γαλλόφωνη Le Soir αλλά και στη La Libre Belgique, με τίτλο «Ο Βαρουφάκης παρουσιάζει το κίνημά του DiEM25».

Τέλος, αντίστοιχο δημοσίευμα υπάρχει σήμερα και στη γαλλόφωνη L’ Echo, με τίτλο «το DiEM25 σηματοδοτεί την επιστροφή του Βαρουφάκη». Το άρθρο σημειώνει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, επιστρέφει με μία παράταξη που επιχειρεί τη ρήξη με το πολιτικό σύστημα της Γηραιάς Ηπείρου, ένα κίνημα που, όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, μαρτυρά το φόβο του δημιουργού του απέναντι σε ένα πλαίσιο που του φαίνεται οικείο, αλλά που μέχρι στιγμής χαίρει πολύ ισχνής υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Αριστερά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την κοινωνία με μέτρα όσο κρατάει η κρίση
«Αν χρειαστεί είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία με εθνικούς πόρους και όπου χρειάζεται να αναλάβουμε και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα 18
Κυριάκος Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς στους οποίους ζούμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 8