Πολιτική

Από Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις στο ασφαλιστικό των αγροτών

Από Δευτέρα τα νεώτερα. Με τη φράση αυτή απάντησε κυβερνητικό στέλεχος στην ερώτηση τί γίνεται με τους αγρότες, το ασφαλιστικό τους και το διάλογο.
 

Το ίδιο στέλεχος πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έχει επεξεργαστεί μία νέα πρόταση με λιγότερες εισφορές και διαφορετική φιλοσοφία και αρχιτεκτονική, την οποία η κυβέρνηση θα την παρουσιάσει μόνο στο τραπέζι του διαλόγου με τους αγρότες.

Ομως, στην κυβέρνηση δεν περιμένουν να υπάρξει κάτι νεώτερο, μία νέα προσέγγιση ή παράθυρο διαλόγου πριν από τη Δευτέρα.

Και η εξήγηση που δίνουν είναι πως κανείς αγρότης, ούτε και εκείνοι που διαφωνούν με την κάθοδο στην Αθήνα, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν πριν από την Παρασκευή και το Σάββατο.

Μετά, όμως την κάθοδο των αγροτών στο Σύνταγμα είναι εφικτή, εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, μία προσέγγιση και ένας διάλογος με ένα τουλάχιστον μέρος των αγροτών, οπότε εκεί θα παρουσιαστεί και η νέα πρόταση.

Αν η πρώτη συνάντηση γίνει με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης όπως ακούστηκε ή ακόμα και με κλιμάκιο υπουργών, θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα έχουν δημιουργηθεί ως τότε, καθώς και από την αντιπροσωπευτικότητα της αντιπροσωπείας των αγροτών.

Ομως, αυτό δεν έχει και τόση σημασία εξηγούσαν, αφού την τελική βούλα θα τη βάλει ο πρωθυπουργός, εφόσον οι αγρότες ανταποκριθούν στο κάλεσμα που τους απηύθυνε.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Γεωργιάδη σε Ακρίτα για τον διευθυντή του Ιπποκράτειου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χειρουργεί κανονικά με το φακελάκι;»
«Το φακελάκι δεν έχει θέση στο ΕΣΥ. Το πολεμάω, το αποστρέφομαι, το σιχαίνομαι. Το φακελάκι σημαίνει ότι αποσπάς χρήματα εκβιαστικά από τον κόσμο για μια υπηρεσία που το ΕΣΥ παρέχει δωρεάν», είπε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 3
Η ώρα της «κρίσης» για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο – Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη Chevron
Στο τάιμινγκ αυτό φτάνει αύριο στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών και Επικεφαλής του πανίσχυρου Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας του Λευκού Οίκου Νταγκ Μπέργκαμ
Eurokinissi 2