Πολιτική

Μίνι αντίποινα από τους δανειστές μετά το παράλληλο πρόγραμμα – Τελεσίγραφο 24 ωρών για να κλείσουν τρεις εκκρεμότητες για να πάρουμε το 1 δισ.

 

 

- Το παράλληλο πρόγραμμα που... αποσύρθηκε κακήν κακώς "παγώνει" για λίγo την εκταμίευση της δόσης.
- Το EuroWorking Group έδωσε διορία 24 ωρών, προκειμένου να κλείσει τρεις εκκρεμότητες, που σχετίζονται με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.
- To ESM θα δώσει το "ok" για την εκταμίευση του ποσού κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα αφού επιβεβαιώσει ότι όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν ρυθμιστεί.
- Κακός χαμός στην κυβέρνηση μετά το φιάσκο του παράλληλου προγράμματος!
- Αποσύρθηκε λόγω ενστάσεων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζει ο Νίκος Βούτσης.
- Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έλεγαν ότι αν δεν το απέσυρε η κυβέρνηση δεν θα παίρναμε την υποδόση του 1 δισ.
- Θα το ξαναφέρουν στην Βουλή μετά τις γιορτές - Δεν είχαν κοστολογήσει προτάσεις υπουργείων!

Παράλληλο πρόγραμμα, εν αγνοία μας, εσείς; Παράταση της εκταμίευσης της δόσης του ενός δισ. εμείς! Το EuroWorking Group μπορεί να έδωσε το “πράσινο” φως για την εκταμίευση των χρημάτων, προϋπόθεση για την έναρξη της κρίσιμης πρώτης αξιολόγησης, αλλά η κυβέρνηση θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι την Παρασκευή και να “διορθώσει” τα σημεία που δεν αρέσουν στους δανειστές. Όπως δεν άρεσε και το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης που αποσύρθηκε άρον άρον!

Το EuroWorking Group έδωσε διορία 24 ωρών, προκειμένου να κλείσει τρεις εκκρεμότητες, που σχετίζονται με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, οι εκκρεμότητες έχουν να κάνουν με θέματα στον τομέα της υγείας, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του ESM θα δώσει το τελικό “πράσινο” φως για την εκταμίευση του ποσού κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα αφού επιβεβαιώσει ότι όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν ρυθμιστεί.

Η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το “παράλληλο πρόγραμμα” και να το επαναδιαπραγματευθεί με τους δανειστές, αφού σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους έχει διατάξεις που έρχονται σε αντίθεση με όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο! Αυτό δείχνει ότι η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν πάει περίπατο και δείχνει και κάτι άλλο. Δείχνει την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε το παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θυμίζουμε ότι κατατέθηκε μαύρα μεσάνυχτα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, όμως, η απόσυρση του παράλληλου προγράμματος αποφασίστηκε μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές δεν ήταν ενήμεροι ούτε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ούτε για την πρόθεση της κυβέρνησης να το καταθέσει άμεσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλές από τις προτάσεις των υπουργείων που περιλαμβάνονταν στο παράλληλο πρόγραμμα, δεν ήταν κοστολογημένες! 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4