Ελλάδα

Νέα προθεσμία στον Σ. Ψυχάρη για τα δάνεια του ΔΟΛ

Νέα προθεσμία, την τρίτη κατά σειρά, έλαβε από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς για τις αρχές Ιανουαρίου 2016, ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης, που ελέγχεται για δάνεια του συγκροτήματος Τύπου.

Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει κληθεί σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του «υπόπτου» στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για δάνεια που καταγγέλλεται πως χορηγήθηκαν χωρίς εγγυήσεις σε συγκροτήματα του Τύπου.

Η δικογραφία για τα δάνεια του ΔΟΛ αφορούν ποσά που φθάνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα για τα οποία ο επικεφαλής του ΔΟΛ καλείται σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς τα στελέχη των τραπεζών οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν την χορήγηση των υπό έρευνα δανείων. Η εισαγγελική έρευνα εστιάζει στον έλεγχο των επίμαχων δανείων, ώστε να διακριβωθεί αν οι τράπεζες εξασφάλισαν όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για την εξυπηρέτηση των χορηγούμενων πιστώσεων.

Ενώπιον των Εισαγγελέων έχουν κληθεί περίπου 45 στελέχη των επιτροπών των τραπεζών, οι οποίοι ζήτησαν να προηγηθούν των δικών τους καταθέσεων, όπως και αυτής του Σταύρου Ψυχάρη, οι καταθέσεις συγκεκριμένων μαρτύρων που έχουν υποδείξει.

Το αίτημα των στελεχών των τραπεζών έγινε δεκτό από τους εισαγγελείς, οι οποίοι έδωσαν προθεσμία σε όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να παραδώσουν τις εξηγήσεις τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παροχής εξηγήσεων για τον ΔΟΛ, οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν τα στοιχεία, ώστε να αποφανθούν αν στην υπόθεση πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ θα ακολουθήσει έρευνα και άλλων δανειοδοτήσεων σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η αδερφή του 17χρονου που δολοφονήθηκε στις Σέρρες - «Ο μικρός μου αδερφούλης δεν προστατεύτηκε, όποιος ξέρει κάτι να μιλήσει»
«Ο αδερφός μου έφυγε αβοήθητος, αυτός ο δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος - Παρακαλώ οποιοσδήποτε χωρίς να φοβάται, αν ξέρει το οτιδήποτε να μιλήσει» λέει η αδερφή του θύματος
Σέρρες
Συναγερμός για την εξαφάνιση-μυστήριο 16χρονης στην Πάτρα - Το ραντεβού με «εξηντάρη», η δεύτερη ανήλικη και η έκκληση της οικογένειας
Η ανήλικη δεν έχει δώσει σημείο ζωής από το πρωί της 8ης Ιανουαρίου και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, την ίδια ημέρα έφτασε με ταξί στην Αθήνα
Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα
Συνελήφθη ένας 55χρονος άνδρας για την φωτιά σε δύο αποθήκες στο Κορωπί - Στάχτη έγιναν εμπορεύματα και εξοπλισμός
Όπως ισχυρίστηκε ο 55χρονος, πριν φύγει από το σημείο έσβησε την φωτιά, ωστόσο άφησε πίσω του μια εστία χωρίς να το αντιληφθεί, η οποία σιγόκαιγε μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας
Κορωπί