Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξαναχτυπά: Να απαγορευτεί η είσοδος στους Μουσουλμάνους!

Δεν χάνει ευκαιρία να αποκαλύπτει τα ακροδεξιά του ένστικτα ο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά, ο μεγιστάνας του real estate και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, ζήτησε να απαγορευτεί η είσοδος των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ!

Ο Τραμπ κάλεσε να υπάρξει «πλήρης και ολοσχερής απαγόρευση» της εισόδου οποιουδήποτε μουσουλμάνου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ωσότου το θέμα αντιμετωπιστεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε στον Τύπο ο Τραμπ υποστηρίζει ότι έρευνες δείχνουν ότι οι μουσουλμάνοι τρέφουν «μίσος» προς τους Αμερικανούς και αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα κι άλλες επιθέσεις!

«Χωρίς να εξεταστούν τα διάφορα στοιχεία των ερευνών, είναι προφανές στον καθένα ότι το μίσος είναι πέραν πάσης κατανόησης», ανέφερε ο Τραμπ. «Το από πού προέρχεται αυτό το μίσος και γιατί είναι κάτι που θα πρέπει να προσδιορίσουμε. Ωσότου να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε και να κατανοήσουμε αυτό το πρόβλημα και την επικίνδυνη απειλή που εγείρει, η χώρα μας δεν μπορεί να γίνεται θύμα φρικιαστικών επιθέσεων που πιστεύουν μόνο στον τζιχάντ και δεν έχουν καμιά αίσθηση λογικής ούτε σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή».

Η νέα προκλητική δήλωση του Τραμπ προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του Λευκού Οίκου. Η απαίτηση του ρεπουμπλικανού υποψήφιου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ να απαγορευτεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μουσουλμάνους αντιβαίνει στις αξίες των ΗΠΑ και θα ζημίωνε την εθνική ασφάλεια, είπε ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, στο CNN.

“Είναι εντελώς αντίθετη με τις αξίες μας ως Αμερικανοί. Έχουμε στη Χάρτα Δικαιωμάτων μας σεβασμό ως προς την ελευθερία θρησκεύματος. Είναι επίσης εντελώς αντίθετη και με την ασφάλειά μας,” πρόσθεσε, εξηγώντας ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να εμφανίσει τις ΗΠΑ ως πολέμιο του Ισλάμ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ ξεκινούν διαβουλεύσεις στην Ελβετία για μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία
Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες διακριτικές συζητήσεις για μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όρισε ήδη την αντιπροσωπεία που θα διαπραγματευτεί με Ουάσινγκτον και Μόσχα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανάλυση Politico: Έξαλλη η Ευρώπη με το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο»
Η αμερικανική πρόταση να επωφεληθεί από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία απειλεί να τινάξει στον αέρα μήνες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία
O Steve Witkoff
The Economist: Πώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλουν στην Ουκρανία ένα συγκεχυμένο και «σκοτεινό» σχέδιο ειρήνης
Το έγγραφο που διαπραγματεύτηκαν κρυφά Αμερικανοί και Ρώσοι απεσταλμένοι ωθεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μια πολιτική γωνία, ενώ η Μόσχα φαίνεται να βγαίνει κερδισμένη
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Νιγηρία: Aπήγαγαν πάνω από 300 μαθητές καθολικού σχολείου – Στρατιώτες «χτενίζουν» τα δάση για να τους βρουν
Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική απαγωγή στη Νιγηρία σε διάστημα λίγων ημερών - Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με στρατιωτική παρέμβαση για να σταματήσει ο διωγμός των χριστιανών
Σχολείο
Παραιτήθηκε η Τέιλορ Γκριν μετά την κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Σπουδαία είδηση» σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το χρονικό της κόντρας, οι κατηγορίες της βουλευτού προς τον Ντόναλντ Τραμπ και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί του Αμερικανού προέδρου προς την άλλοτε σύμμαχό του
Ματζόρι Τέιλορ Γκριν / Ντόναλντ Τραμπ
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 214