Ελλάδα

Αμφίπολη: Αυτά είναι τα 231 πρόσωπα που στηρίζουν την προστασία του αρχαίου τάφου

Διακόσιες τριάντα μία (231) προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών, μεταξύ των οποίων πολλοί πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, ηθοποιοί και τραγουδιστές, πήραν θέση ως προς το Μνημείο του λόφου Καστά στην Αμφίπολη.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι απευθύνονται «σε όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας και ειδικότερα στον νέο υπουργό Πολιτισμού, ώστε να εξασφαλισθούν άμεσα οι απαιτούμενες πιστώσεις για την πραγματοποίηση των εργασιών της συντήρησης, της προστασίας και της συνέχισης των ανασκαφών στο μνημείο Καστά της Αμφίπολης πριν την έλευση του χειμώνα».

Επιπροσθέτως, κάνουν παράκληση να σταματήσουν οι «επικοινωνιακές μέθοδοι, οι ανακρίβειες και οι ανοίκειες επιθέσεις εναντίον της ανασκαφικής ομάδας και κυρίως της επικεφαλής αρχαιολόγου κ. Αικ. Περιστέρη», οι οποίες, όπως αναφέρουν, έχουν σκοπό «την υποβάθμιση αυτού του σπουδαίου έργου, που ήδη χαίρει της παγκόσμιας αναγνώρισης για την μοναδικότητα και την οικουμενικότητά του».

Το κείμενο χαίρει της στήριξης του «Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Ανδρέας Λεντάκης».

ΟΙ 231 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κάθειρξη 13 ετών και 7 μηνών στον 79χρονο για απόπειρα δολοφονίας του Κοκολογιάννη στο Ηράκλειο - Θα εκτίσει την ποινή σπίτι του λόγω ηλικίας
Ο Στέφανος Κοκολογιάννης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2003 μέσω της συμμετοχής του στο ριάλιτι του ΑΝΤ1 «Mission», όπου αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής και κέρδισε 200.000 ευρώ
Ο πρώην παίκτης ριάλιτι, Στέφανος Κοκολογιάννης