Πολιτική

Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Με στόχο τη δημιουργία ισχυρής, ανταγωνιστικής, εξαγωγικής ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία δεν θα στηρίζεται στη χαμηλή τιμή του φαρμάκου, προχωρά η κυβέρνηση το σχεδιασμό της για τον κλάδο.

Στην κυβερνητική σύσκεψη, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει σειρά μέτρων φορολογικών, αναπτυξιακών, ερευνητικών, αλλά και τη γρήγορη προώθηση των φακέλων για την παραγωγή νέων φαρμάκων.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα ζητηθούν άμεσα από την ΠΕΦ αναλυτικές μελέτες για το κόστος, για την παραγωγή, κλπ, για να διαμορφωθεί το αναλυτικό προφίλ της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Τα κριτήρια για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τον κλάδο είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας, οι επενδύσεις και τα διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Όπως τονίζει η αντιπροεδρία, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο κλάδος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες παραγωγής, έρευνας και καινοτομίας, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Με δεδομένη την παραπάνω θέση, αποφασίστηκε να ξεκινήσει αμέσως ο οργανωμένος διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση εκείνων των μέτρων πολιτικής, που θα ευνοούν τη μεγέθυνση του κλάδου με όρους διεθνούς ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας.
Στη σύσκεψη με τον κ. Δραγασάκη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Οι πρώτες ελληνικές ημέρες της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα – Το αφιέρωμα του φιλοτραμπικού «Breitbart»
Στο ίδιο άρθρο, το φιλοτραμπικό ΜΜΕ επισημαίνει ότι η Γκιλφόιλ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παραστεί σε υπουργικές συναντήσεις που διοργανώνει το «Atlantic Council» στην Αθήνα
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guilfoyle
Μαρινάκης: Ευχάριστο ανάγνωσμα το βιβλίο του Τσίπρα – Μιλάμε για την «Ιθάκη» αλλά μην ξεχνάμε το ταξίδι και το αχρείαστο μνημόνιο
«Θα μας επιτρέψετε την πολιτική να την κάνουμε με πολιτικό διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα και όχι αντιπαρατιθέμενοι με συγγραφείς» είπε μεταξύ άλλων
Παύλος Μαρινάκης
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Οι προσωπικές αφηγήσεις που μετατρέπονται σε πολιτικό θρίλερ
Εκτός από τα γεγονότα της περιόδου 2015 - 2019 περιγράφονται τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Αλέξη Τσίπρα, η πολιτικοποίηση στις γραμμές της ΚΝΕ και της Αριστεράς και η είσοδος στο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη» 108
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
10