Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο ηλικιωμένος που τα έβαλε με οπλισμένους στρατιώτες – Συγκλονιστικό video

Ο ηλικιωμένος που τα έβαλε με οπλισμένους στρατιώτες – Συγκλονιστικό video

Ένας ηλικιωμένος Παλαιστίνιος άνδρας ύψωσε το ανάστημά του και στάθηκε μπροστά σε μια ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών με σκοπό να τους εμποδίσει από το να πυροβολήσουν διαδηλωτές.

Συνέβη στην Χεβρώνα, ένα από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης. Ο άνδρας, φορώντας το παραδοσιακό μαντήλι στο κεφάλι του, πλησιάζει τους στρατιώτες και φωνάζει. Του έχουν ζητήσει να φύγει από το σημείο. Αλλά εκείνος αρνείται: “ντροπή σας! Δεν φεύγω! Δεν φεύγω! Μην πυροβολείτε παιδιά!” λέει και ζητά από τον ανώτερο να πάρει τους στρατιώτες του και να μην ξαναγυρίσει.

Ανοίγει τα χέρια του, σαν να υψώνει τείχος για να μην μπορούν οι στρατιώτες να δουν τους στόχους τους. Ένας από τους στρατιώτες κουνά απειλητικά το όπλο του. Αλλά δεν τον φοβίζει. “Μην κουνάς το όπλο σου. Αν κάποιος πρόκειται να πεθάνει, αυτός είσαι εσύ! Πρόσεχε! Μην στρέφεις το όπλο του σε παιδιά” του λέει.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες εκνευρίζονται. Ένας από αυτούς, τον σημαδεύει με το όπλο και τον σπρώχνει. Του φωνάζουν να απομακρυνθεί. Φωνάζει κι εκείνος. Αλλά δεν φεύγει. Τον απειλούν πως θα τον συλλάβουν. Ούτε έτσι φεύγει. Μέχρι που ακούγεται ένας πυροβολισμός. Ο ηλικιωμένος άνδρας σωριάζεται στο έδαφος.

 

Elderly Man Defies Israeli Soldiers

This elderly Palestinian man stood in front of Israeli soldiers to prevent them from shooting at protesters.

Posted by AJ+ on Sunday, 11 October 2015

Δεν τον έχουν πυροβολήσει οι στρατιώτες με τους οποίους διαπληκτίστηκε. Ο πυροβολισμός έχει έρθει από άλλη κατεύθυνση. Το συγκλονιστικό είναι, εκτός από την αντίδραση του άνδρα, πως κανείς από τους στρατιώτες που τον είδαν να πυροβολείται και να σωριάζεται στο έδαφος, δεν έκανε την παραμικρή κίνηση για τον βοηθήσει. Ήταν φωτογράφοι και δημοσιογράφοι εκείνοι που τον σήκωσαν στα χέρια από το έδαφος και τον έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο.

 

الحاج زياد ابو هليل

الحاج زياد ابو هليل في شجار مع الجيش الإسرائيلي في مواجهات باب الزاويه قبل قليل . قوات الاحتلال باصابة الحاج زياد بعيار مطاطي اليوم بمنطقة باب الزاوية حيث كان الحاج يحاول منع الجنود من اطلاق الاعيرة النارية اتجاه الشبان بالمواجهات المندلعة بالمنطقة

Posted by Eng Firas Ahmad on Saturday, 10 October 2015

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε