Πολιτική

“Σφαγή” για τα κόκκινα δάνεια! Νέο ραντεβού την Παρασκευή

Με τις δυο πλευρές να μην υποχωρούν από τις θέσεις τους, κυβέρνηση και τρόικα ή κουαρτέτο αν προτιμάτε συμφώνησαν μόνο σε ένα πράγμα όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια: πως διαφωνούν και θα διαπραγματευτούν ξανά στις 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής (23.10.2015).

Από την πολύωρη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τους εκπροσώπους των θεσμών, στο ξενοδοχείο Hilton, την Πέμπτη (22.10.2015) διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων και κάπως έτσι… άδοξα τελείωσε ο σημερινός γύρος των διαπραγματεύσεων για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. “Είμαστε ανυποχώρητοι και δεν αποκλείεται να αναζητηθεί πολιτική λύση για να λυθεί το πρόβλημα, αν δεν υπάρξει συμφωνία”, δήλωσαν μετά το τέλος της συνάντησης κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας.

Click4more: Σκοτωμός της κυβέρνησης με το κουαρτέτο για τα “κόκκινα δάνεια”

Το νέο καθεστώς που θα συμφωνηθεί θα αφορά όσους κάνουν αιτήσεις για υπαγωγή στον νόμο από εδώ και στο εξής, ενώ όσοι έχουν ήδη κάνει αίτηση (περίπου 130.000 αιτήσεις), πάνε με το παλιό καθεστώς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά των θεσμών ενδιαφέρεται για ρύθμιση η οποία να αφορά τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ενώ όπως σχολίασε η ίδια πηγή του υπουργείου Οικονομίας, η ρύθμιση αφορά όσους δεν έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο νόμο Κατσέλη. Ο νέος νόμος θα ενεργοποιηθεί μόλις οριστούν τα νέα όρια, ενώ σημειώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση, προς το παρόν, επί των εμπορικών τιμών των ακινήτων.

Η συζήτηση δεν αφορά την πώληση δανείων σε ξένα funds, όπως είπε κυβερνητική πηγή και συμπλήρωσε πως το θέμα αυτό θα ξεκινήσει να εξετάζεται τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση κυβέρνησης αφορά στα εξής τρία κριτήρια: Αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ το άτομο, 250.000 ευρώ ζευγάρι, συν 25.000 το κάθε παιδί έως τρία παιδιά. Εισόδημα 35.000 ευρώ. Σύνολο οφειλών έως 200.000 ευρώ.

Η πρόταση των θεσμών είναι η εξής: Αντικειμενική αξία από 70.000 ευρώ μέχρι 120.000 ευρώ. Σύνολο οφειλών :120.000 ευρώ. Εισόδημα :8180 ευρώ το άτομο, 13917 ευρώ το ζευγάρι και 3350 ευρώ το κάθε παιδί έως τρία παιδιά. Με την ελληνική πρόταση υπολογίζεται ότι καλύπτεται το 72,4% των οφειλετών, ενώ με των δανειστών καλύπτεται από 17,3% έως 40% των οφειλετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13