Ελλάδα

Επιστολή Σκουρλέτη στην “Ελληνικός Χρυσός” για να γίνει διάλογος

Τη δυνατότητα διεξαγωγής διαλόγου με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Β.Μ.Χ., υπό την προϋπόθεση της άμεσης συμμόρφωσης της εταιρείας με την υποχρέωση να συνεχίσει τις εργασίες που δεν έχουν διακοπεί ρητά στις "Μεταλλευτικές - Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας" και να άρει τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων γνωστοποίησε με επιστολή του στην εταιρεία ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Με την επιστολή του προς την εταιρεία, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ υπενθυμίζει τις συμβατικές υποχρεώσεις της αναφορικά με την επιλογή της μεταλλουργικής μεθόδου ακαριαίας τήξης (Flash Smelting) και επισημαίνει «τη μη εκπλήρωση εκ μέρους της εταιρείας σας -παρά τις επανειλημμένες σχετικές υπομνήσεις- των ρητών και μη επιδεχόμενων διαφορετικής ερμηνείας όρων, περί πραγματοποίησης επιτόπιων ημιβιομηχανικών δοκιμών (η αναγκαιότητα των οποίων προέκυπτε από πληθώρα στοιχείων του σχετικού φακέλου), που θα αποδεικνύουν την εφαρμοσιμότητα και την προσφορότητα της μεθόδου ακαριαίας τήξης στη βάση όλων των ανωτέρω κριτηρίων που προέκριναν την επιλογή της ως μεθόδου μεταλλουργίας».

Ο υπουργός διαχωρίζει την πράξη ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των Τεχνικών Μελετών για τα υποέργα Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας, από οποιαδήποτε εκ προοιμίου διάθεση αρνητικής τοποθέτησης ως προς την προοπτική υλοποίησης του συνολικού έργου. Επιπρόσθετα, αναφέρεται στην εξάντληση, από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου, των περιθωρίων για καλόπιστη επίλυση του ζητήματος με την παροχή νέας προθεσμίας συμμόρφωσης, ενός έτους.

Ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει, επίσης, την αυτονόητη δυνατότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου για συνεργασία στο πλαίσιο της διαδικασίας διευθέτησης του κεντρικής σημασίας ζητήματος της μεθόδου μεταλλουργίας, πάντα υπό την προϋπόθεση της απόλυτης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της προαγωγής του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
39