Οικονομία

Γκρεμίζεται η μετοχή της Credit Agricole – Φόβοι για τη δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα

Βουτιά κατέγραψαν σήμερα οι μετοχές της Credit Agricole αφού η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα άφησε να εννοηθεί ότι δεν εξασφάλισε την στήριξη των ρυθμιστικών αρχών για την αναδιάρθρωσή της, η οποία που θα μπορούσε να αποδεσμεύσει κεφάλαια προς όφελος των επενδυτών, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Στις 12:58 ώρα Ελλάδας, η μετοχή της στο χρηματιστήριο του Παρισιού υποχώρησε 10% στα 12,97 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η μετοχή της τράπεζας προβλέπεται να καταγράψει σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τον Νοέμβριο του 2011.

Η Credit Agricole συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την εταιρική της δομή, ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση η γαλλική τράπεζα ανακοινώνοντας παράλληλα ανάκαμψη των κερδών του δεύτερου τριμήνου, επισημαίνει το Bloomberg.

Η Credit Agricole ανακοίνωσε ότι το τρίμηνο αυτό επιμέρισε 350 εκατ. ευρώ σε προβλέψεις για νομικές διαμάχες, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται πλέον στο 1,6 δισεκ. ευρώ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν στα 920 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, συγκριτικά με 77 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα και 901 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο πέντε αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg. Πέρυσι, η κερδοφορία της επλήγη από ζημίες που σχετίζονταν με την κατάρρευση της πορτογαλικής Banco Espirito Santo.

«Η αντίδραση ης αγοράς οφείλεται στις ανησυχίες των επενδυτών ότι η ΕΚΤ δεν θα εγκρίνει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της τράπεζας» σχολίασε ο Στέφανο Τζίρολα, από την ελβετική εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων Syz Asset Management.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται ενιαίο ποινολόγιο για POS – IRIS και εξωδικαστική επίλυση των φορολογικών διαφορών με την Εφορία
Με επέκταση του ισχύοντος πλαισίου των προστίμων και στις νέες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών όπως το IRIS, θα πραγματοποιηθούν βελτιώσεις στη διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης των φορολογικών διαφορών
Euro coins. Euro money. Euro currency.Coins stacked on each other in different positions.
Στο κάδρο της αξιοποίησης οι σχολάζουσες και κοινωφελείς περιουσίες – Στο βάθος ενιαίος φορέας για όλα ακίνητα του Δημοσίου
Τα επερχόμενα μητρώα των κοινωφελών και σχολαζουσών περιουσιών θα βρίσκονται διαλειτουργικότητα με το κεντρικό Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας του δημοσίου
Ακίνητα στην Αθήνα