Κόσμος

Γλίτωσε από ενέδρα της Μπόκο Χαράμ ο επικεφαλής του νιγηριανού στρατού

Ο επικεφαλής του νιγηριανού στρατού, ο στρατηγός Τουκούρ Μπoυρατάι, διασώθηκε χωρίς να τραυματιστεί από ενέδρα των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του στρατού Σάνι Ουσμάν.

Ο στρατηγός Μπουρατάι, που διορίστηκε τον Ιούλιο, επισκεπτόταν χθες ένα σύνταγμα του στρατού στη Φαλτζάρι, σε απόσταση 45 χλμ. από τη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, όταν η αυτοκινητοπομπή του δέχθηκε επίθεση. Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, δέκα ισλαμιστές μαχητές και ένας νιγηριανός στρατιώτης σκοτώθηκαν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

“Οι τρομοκράτες υπέστησαν τη συντριπτική δύναμη πυρός των στρατιωτών και δέκα από αυτούς σκοτώθηκαν. Οι στρατιώτες μας συνέλαβαν πέντε τρομοκράτες”, δήλωσε ο αξιωματικός.

“Δυστυχώς, χάσαμε έναν στρατιώτη κατά την αντιπαράθεση, ενώ ένας αξιωματικός και τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν από σφαίρες”, πρόσθεσε.

Την Παρασκευή (προχθές) δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης κοντά στην Ντίκουα, πόλη που ανακαταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές τον Ιούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 2
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1