Πολιτική

Στρατούλης: Θα τυπώσουμε εθνικό νόμισμα αν χρειαστεί

Ενώ υποστήριξε πως το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός της Λαϊκής Ενότητας, ο Δημήτρης Στρατούλης υπογράμμισε πως αν χρειαστεί θα τυπώσουν εθνικό νόμισμα.

“Εμείς κάνουμε ένα κόμμα που θέλει πρώτον, να καταργήσει τα μνημόνια, δεύτερον να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος τους χρέους, τρίτον να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας”, σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM.

“Εμείς δεν κάνουμε ένα κόμμα της δραχμής”, υπογράμμισε, τονίζοντας ωστόσο πως “εάν αυτό μας οδηγεί σε σύγκρουση με την Ευρωζώνη και στην έκδοση του εθνικού νομίσματος, τότε, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να φύγουμε από τη δυστυχία των μνημονίων, ναι είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι ακόμα και να τυπώσουμε εθνικό νόμισμα. Όχι ως αυτοσκοπό αλλά ως αναγκαίο εργαλείο”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ
Συγκεκριμένα, ο  Υπουργός ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των επαφών του με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχους των ΗΠΑ
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιον κρατά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος Μύρωνας Χιλετζάκης και δεν τον διαγράφει η ΝΔ;
«Η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει πει κουβέντα για το γαλάζιο στέλεχος και κολλητό του κ. Αυγενάκη, Μύρωνα Χιλετζάκη που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην Κρήτη»
Χιλετζάκης
Η σημερινή πανελλαδική διάσκεψη των αγροτών κρίνει την συνάντηση με Μητσοτάκη – Τα «αγκάθια» και οι δεσμεύσεις
Οι πρώτες αντιδράσεις αγροτών και κτηνοτρόφων χθες δεν ήταν ενθαρρυντικές, ωστόσο στο κυβερνητικό επιτελείο προσδοκούν ότι «θα επικρατήσει η υπευθυνότητα»
Αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα: Σταθερότητα, ανάπτυξη και ανθεκτικότητα οι προτεραιότητες
Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup, εξετάστηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup μπορούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την καθιερωμένη συνεργασία τους
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα