Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Βάσεις 2015: Ο αριστούχος υποψήφιος γιατρός που δεν… πετάει στα σύννεφα

Βάσεις 2015: Ο αριστούχος υποψήφιος γιατρός που δεν… πετάει στα σύννεφα

Για δικαίωση των κόπων του κάνει λόγο, μιλώντας στο newsit, o Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ο αριστούχος που με 19.510 μόρια πέρασε τρίτος στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  

Ο ίδιος, φανερά ανακουφισμένος, επισημαίνει πως οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς δικαιώθηκαν σήμερα με την ανακοίνωση των βάσεων που τον έφεραν ψηλά σε μια «σπουδαία σχολή», όπως τη χαρακτηρίζει, και εξομολογείται ότι στο μηχανογραφικό του υπήρχαν και άλλες επιλογές.

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Οι κόποι μου ανταμείβονται», λέει ο Δημήτρης και προσθέτει πως στόχος ήταν η εισαγωγή στην ιατρική και όχι η σειρά κατάταξης, η οποία, ωστόσο, είναι καλοδεχούμενη απο τον ίδιο και την οικογένειά του.
«Είχα πάντα στο νου μου την ιατρική αλλά στο τέλος σκέφτηκα και άλλες σχολές, όπως οικονομικές αλλά και το πολυτεχνείο», σημειώνει.

Ο Δημήτρης δεν φαίνεται να πετά στα «σύννεφα» μετά τη μεγάλη του επιτυχία, καθώς γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιστήμονες κατά την επαγγελματική τους αποκατάσταση και αποκαλύπτει πως του αρκεί ότι θα κάνει ένα επάγγελμα το οποίο θα του προσφέρει προσωπική ικανοποίηση.

«Το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης προσπάθησα να το σκέφτομαι όσο γίνεται λιγότερο. Θα κάνω τουλάχιστον ένα επάγγελμα που θα μου προσφέρει άλλα πράγματα», καταλήγει ο Δημήτρης για τον οποίο το όνειρο μόλις ξεκίνησε και θα συνεχιστεί με μεταπτυχιακές σπουδές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε