Πολιτική

Γερμανική Κυβέρνηση: “Εντολή διαπραγμάτευσης από τη Βουλή μόνο με σοβαρές προτάσεις”

Η γερμανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε πώς μόνο με σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις θα ζητήσει εντολή για διαπραγμάτευση από την Βουλή.

Η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων θα γίνει από τους αρμόδιους θεσμούς, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι μόνο εφόσον η Αθήνα δείξει ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις, θα μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να ζητήσει από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση.

“Το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας εξέπνευσε. Χρειαζόμαστε ένα πολυετές νέο πρόγραμμα, το οποίο θα πηγαίνει πολύ πιο πέρα από τις δαπάνες και υποχρεώσεις που συζητούνταν τον Ιούνιο. Μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση περιγράψει σοβαρά και αξιόπιστα ως βασικούς πυλώνες το τι είναι διατεθειμένη να κάνει σε αυτή την μακρά μεταρρυθμιστική πορεία, καθώς και εάν ονομάσει και τα λεγόμενα prior actions, θα μπορέσει η κυβέρνηση να ζητήσει από την Βουλή την εξουσιοδότηση για έναρξη διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα”, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γιέγκερ τόνισε ότι δεν αρκεί να υποβληθούν οι παλιές προτάσεις με νέα συσκευασία, ενώ ερωτώμενος σχετικά με το εάν συζητείται μια χρηματοδότηση-γέφυρα, επισήμανε ότι εφόσον υπάρχει συνολική συμφωνία, τότε θα μπορεί ενδεχομένως να συζητηθεί και αυτό το θέμα. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο κ. Γιέγκερ επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση το απορρίπτει καθώς δεν επιτρέπεται στην Ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε ότι και στο θέμα αναδιάρθρωσης ή αναμόρφωσης υπάρχει πολύ περιορισμένο περιθώριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τραβούσε βίντεο μάρτυρες και βουλευτές
Η «θερμή» στιχομυθία της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Μακάριο Λαζαρίδη και η παραδοχή ευθείας σύνδεσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Δικαιοσύνη για Όλους» με την Πλεύση Ελευθερίας
H πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αίτηση άρσης ασυλίας της
Δημοσκόπηση Pulse: Μικρή πτώση η ΝΔ, στάσιμο το ΠΑΣΟΚ, ανεβαίνει η Πλεύση Ελευθερίας – Τα «κόμματα» Τσίπρα και Σαμαρά
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το σαφές προβάδισμα με 29%, αλλά χάνει μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της Pulse
Εκλογές
Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση – πρόκληση»
«Θα έπρεπε να είχα λειτουργήσει αλλιώς σε όσα έκανε όντας σε αυτή την κατάσταση, η οποία ίσως ήταν ο λόγος που "μετέφερε" γεγονότα και φράσεις όπως ο ίδιος πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν» λέει ο ευρωβουλευτής
Νίκος Παππάς 59
Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για την επίθεση του Νίκου Παππά σε δημοσιογράφο: «Καταδικάζουμε την τραμπούκικη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή»
«Πράξεις βίας και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος λειτουργών του Τύπου δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια ζωή και δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συγχαίρει την Ελλάδα για το «σπάσιμο» του κυκλώματος μεταφοράς τόνων κοκαΐνης
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για την υπόθεση οδήγησε στον εντοπισμό πλοίου με κοκαΐνη αξίας 100 εκατ. ευρώ και στη σύλληψη 10 μελών του κυκλώματος, ανάμεσά τους και του 61χρονο «Έλληνα Εσκομπάρ»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ