Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής – Αποχώρησε με αιχμές η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Τη γιούχαραν βουλευτές

Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής – Αποχώρησε με αιχμές η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Τη γιούχαραν βουλευτές

– Τελεσίγραφο του Αλέξη Τσίπρα στους διαφωνούντες εντός του κόμματος!
– “Αν δεν ψηφίσετε, αύριο δεν θα είμαι πρωθυπουργός” είπε μέσα σε… αποθέωση!
– Όλα τα δεδομένα για τους “αντάρτες” του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι θα ψηφίσουν “ΝΑΙ” ποιοι “ΌΧΙ”
– “Μαύρα μεσάνυχτα” θα γίνει η ψηφοφορία για την συμφωνία!
– Άγριος καβγάς Λαφαζάνη – Δραγασάκη για τα… “σκοριπισμένα” 22 δισ. ευρώ!
– Χαμός εντός και… εκτός της Βουλής με συγκεντρώσεις, ένταση και προσαγωγές!

Μόλις μερικά λεπτά χρειάστηκαν για να “ξεχειλίσει” ξανά το ελληνικό κοινοβούλιο από ένταση!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στην έδρα της και για αρκετά λεπτά εξηγούσε την διαδικασία, ούσα για μια ακόμη φορά υπερβολικά… λεπτομερής!

Η Πρόεδρος της Βουλής, λοιπόν, εξηγούσε το τι θα ακολουθήσει κι όταν τελικά τόνισε πως η διαδικασία όπως ακριβώς προβλέπεται, ο Γιάννης Βαρούτσης της Νέας Δημοκρατίας απάντησε πως “εμείς θα έχουμε ψηφίσει μέχρι τις 12!”.

Εκεί ήρθε και η ένταση, με την Άννα Καραμανλή, της Νέας Δημοκρατίας, να ακούγεται να φωνάζει “άιντε”!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φυσικά δεν το… άφησε να “πέσει κάτω” και ρώτησε “ποια είναι η κυρία που φωνάζει άιντε”. Όταν συνειδητοποίησε πως επρίκειτο για την Άννα Καραμανλή, απάντησε πως “η ψηφοφορία γίνεται με ανάταση του χεριού και όχι με φωνασκίες”.

Όταν μάλιστα λίγο αργότερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου σήκωσε το χέρι της για να ψηφίσει, δεκάδες βουλευτές ειρωνεύτηκαν την Πρόεδρο της Βουλής, φωνάζοντας… επιδοκιμαστικά, αλλά προφανώς με… τόνους ειρωνείας!

Ξεκίνησε η συζήτηση

Μία ακόμη… μακρά νύχτα θα καταγραφεί στα χρονικά του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου απόψε (όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις) θα γίνει η ψηφοφορία για την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των ευρωπαίων εταίρων στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και ολοκληρώθηκε… Δευτέρα!

Είναι μια συμφωνία που πυροδότησε… “ζυμώσεις” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ή για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, προκάλεσε “αντάρτικο“.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων πρωτοκλασσάτα στελέχη και υπουργοί (σ.σ. για παράδειγμα Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Ραχήλ Μακρή, Γιάνης Βαρουφάκης και πολλοί ακόμη) που διαφωνούν ανοιχτά με την συμφωνία, θα αποτελέσουν το “κλειδί” για την επόμενη μέρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τα δεδομένα αυτή την στιγμή δείχνουν πως δεν είναι καθόλου απίθανο η Πέμπτη να ξημερώσει… χωρίς κυβέρνηση για την χώρα!

Κι αυτό είναι κάτι το ειπώθηκε από τα πλέον επίσημα “χείλη”, αυτά του πρωθυπουργού. Οι “αντάρτες” είναι πολλοί και παρόλο που δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν τις έδρες τους, ο Αλέξης Τσίπρας τους έθεσε ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο.

Ή υπερψηφίζετε απόψε, ή αύριο δεν θα είμαι πρωθυπουργός“, είπε ο Αλέξης Τσίπρας!

Το πεντακάθαρο δίλημμα

Ένα πράγμα που πρέπει να συζητήσουμε είναι εάν αυτό το δίλημμα που τέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση για συμφωνία ή Grexit ήταν πλαστό η πραγματικό, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, εάν πιστεύει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παραπλανήθηκε από κάποιο πλαστό δίλημμα, από κάποια μπλόφα των δανειστών, να βγει να το πει και πως εάν κάποιος πιστεύει όμως ότι ήταν πραγματική αυτή η απειλή, τότε θα πρέπει να αναλογιστεί και τις συνέπειες της μη συμφωνίας.

Κλείνοντας την ομιλία του και τις εργασίες της ΚΟ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι πρωθυπουργός επειδή έχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα πάνω στην οποία στηρίζεται και πάνω στην οποία βασίζεται, για να σημειώσει ότι αν δεν έχει τη στήριξη από αυτή την Κ.Ο. τότε δυσκολεύεται να είναι πρωθυπουργός και την επόμενη μέρα. Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός δέχτηκε θερμό χειροκρότημα.

Όσον αφορά στο ζήτημα των εναλλακτικών, κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η μόνη εναλλακτική που ακούστηκε ήταν η αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε (σσ: για συμφωνημένη έξοδο), όπως το διατύπωσε ο σύντροφος Λαπαβίτσας. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το σχέδιο Σόιμπλε όμως είχε και ένα άλλο σκέλος, που ήταν η πτώση της κυβέρνησης. Κανέναν από τα δύο ενδεχόμενα δεν πρόκειται να συμβεί, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Και νέα απόπειρα… “μπλόκου” από την Ζωή που πέφτει στο κενό!

Αδιαφορώντας με τον πιο προκλητικό τρόπο για τις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βάζει πάνω από όλα τις προσωπικές της φιλοδοξίες και για άλλη μία φορά καταφέρνει να κάνει μία ολόκληρη κυβέρνηση να είναι στα όρια της έκρηξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα στη Διάσκεψη των Προέδρων πρότεινε να ξεκινήσει η διαδικασία της Ολομέλειας και της ψήφισης των μέτρων την Πέμπτη το πρωί στις 08:00 αδιαφορώντας για το εάν η ψήφιση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Αυτό προκάλεσε την οξεία αντίδραση ακόμα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φίλη, του οποίου σύμφωνα με καταγγελίες, η κα Κωνσταντοπούλου δεν του δίνει τον λόγο.

Ωστόσο, η νέα αυτή προσπάθεια… καθυστέρησης από την πλευρά της Προέδρου της Βουλής έπεσε στο κενό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η ψηφοφορία θα γίνει απόψε τα μεσάνυχτα!

Καβγάς Λαφαζάνη – Δραγασάκη!

Μια έντονη λογομαχία είχαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον Γιάννη Δραγασάκη, με αφορμή την δήλωση του πρώτου πως υπάρχουν 22 δισ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα!

Μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ του υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε πως στην Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχουν 22 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άμεσα με στόχο την κατεύθυνση σε ένα μεταβατικό πρόγραμμα, ως “αντίδραση” στο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρούν σε έναν εκβιασμό!

Αυτό έφερε την αντίδραση του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος απάντησε πως αυτομάτως η ΕΚΤ θα θεωρούσε πλαστά.

Τότε ήρθε και η… ανταπάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος αφήνοντας σαφέστατες αιχμές, τόνισε πως “υπάρχουν ευθύνες για το ότι φτάσαμε ως εδώ”, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ουσιαστικά “φωτογράφιζε” τον Γιάννη Δραγασάκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε