Πολιτική

Ορκωμοσία LIVE: Όλο το χρονικό και τα παραλειπόμενα

- Δείτε λεπτό προς λεπτό όλα όσα γίννται μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
- "Έχω απόλυτη επίγνωση της κατάστασης" είπε ο Παύλος Χαϊκάλης, που έφτασε πρώτος
- Χωρίς δηλώσεις ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τόσο όταν προσήλθε όσο και όταν αποχώρησε
- Ξεκίνησαν τελικά οι τελετές παράδοσης - παραλαβής αλλά... "αθόρυβα"
- Για πρώτη φορά δεν υπήρχε live εικόνα μέσα από την ορκωμοσία!
- Όλα τα νέα ονόματα στο κυβερνητικό σχήμα και το "ξεκαθάρισμα" της Αριστερής Πλατφόρμας
- Δείτε σε INFOGRAPHIC όλα τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης με... σφραγίδα Τσίπρα

Σε ανασχηματισμό εκλογικής ανάγκης κατέφυγε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας αφενός σε μια επίδειξη πυγμής απέναντι στους διαφωνούντες και αφετέρου για να καλύψει τα κενά που προέκυψαν από τις παραιτήσεις υπουργών και το οποίο θα οδηγήσει.

Παρά τις πληροφορίες περί ανασχηματισμού με ευρύ χαρακτήρα ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να ανακατέψει περισσότερο την τράπουλα και να προσδώσει ένα διαφορετικό προφίλ διακυβέρνησης πιο φιλοευρωπαϊκό και πιο τεχνοκρατικό, καθώς τα περιθώρια πολιτικά και χρονικά είναι στενά.

Κι αυτό διότι εκκρεμούν τόσο η άφιξη της “τρόικας” την Δευτέρα, όσο και η ψήφιση του δεύτερου και πιο σκληρού πακέτου μέτρων της συμφωνίας με τους δανειστές την Τετάρτη, αλλά και η ολοκλήρωση εντός του Αυγούστου της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το τρίτο πακέτο στήριξης και τη αναδιάρθρωση του χρέους.

INFOGRAPHIC με τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας», είπε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Η ανάρτηση για τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Τασούλα
«Θα είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού»
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ υπέβαλε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα
Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τασούλα – Γκιλφόιλ: Ο μήνας του μέλιτος και η ατάκα «εργαζόμαστε για νέο σύζυγο»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ ότι λόγω της επαγγελματικής διαδρομής της είναι αξιοθαύμαστο παράδειγμα του αμερικανικού ονείρου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
7