Κόσμος

Πτώχευσε η Malaysia Airlines – Οι τραγωδίες που της “έκοψαν” τα φτερά

Σε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Malaysia Airlines, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των αερογραμμών της Μαλαισίας Κριστόφ Μίλερ ανακοίνωσε την κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας.

“Είμαστε τεχνικά σε πτώχευση και η μείωση των αποδόσεων είχε αρχίσει πολύ πριν από τα τραγικά γεγονότα του 2014”, δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Η πτήση – φάντασμα MH370

Οι έρευνες ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370, στις 8 Μαρτίου 2014, συνεχίζονται χωρίς να υπάρχουν σημάδια αναφορικά με την τύχη του.

Ήταν 8 Μαρτίου 2014 όταν το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Μία ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους με 227 επιβάτες από 15 χώρες και 12 μέλη πληρώματος χάθηκε η επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Η πτήση βέβαια συνεχίστηκε για δύο ώρες μετά την εσκεμμένη απενεργοποίηση του συστήματος επικοινωνίας με το έδαφος, κάτι που γέννησε τις υποψίες περί αρπαγής του από τον κυβερνήτη ή τον συγκυβερνήτη ή αεροπειρατές.

Από την ημέρα εξαφάνισής του ξεκίνησε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και παρά το συνεχώς διευρυμένο πεδίο έρευνας δεν έχει εντοπιστεί τίποτα.

Η κατάρριψη της πτήσης MH17

Λίγους μήνες μετά την πτήση – φάντασμα, ήρθε ένα ακόμα χτύπημα για τη Malaysia Airlines, καθώς καταρρίφθηκε κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα η πτήση MH17 που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ.

Το αεροπλάνο που μετέφερε 283 επιβάτες από 15 χώρες και είχε 15μελές πλήρωμα συνετρίβη βόρεια της πόλης Τορέζ, στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, στις 17 Ιουλίου του 2014.

Έχασε την επαφή με την υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας τέσσερις ώρες μετά την απογείωσή του και πιθανότατα χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους – αέρος ενώ πετούσε σε ύψος 33.000 ποδιών.

Η ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους έγινε μπαλάκι ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα, με την ουκρανική κυβέρνηση να κατηγορεί φιλορώσους αντάρτες και να κάνει λόγο περί ρωσικής συνδρομής.

Οι έρευνες για τα αίτια της κατάρριψης διεξάγονται από τις ολλανδικές αρχές και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τον Αύγουστο του 2015.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη οι συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας μετά το σημερινό φιάσκο - Αλληλοκατηγορούνται οι δυο πλευρές
Ο Ντόναλντ Τραμπ, άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να κάνει μια στάση στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες για το θέμα της Ουκρανίας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι